Ga naar de mobiele website
^ Top

Dr Miami: de plastische chirurg die zijn operaties in realtime toont op Snapchat

Dr Miami met patiënte Ana Montana.
kos Dr Miami met patiënte Ana Montana.
Maak kennis met plastisch chirurg Michael Salzhauer, artiestennaam Dr Miami. Hij verwierf een cultstatus door alomtegenwoordig te zijn op social media. Op Snapchat kan je zelfs in realtime zijn operaties volgen. En telkens weer doen tot 75.000 volgers dat.

Dr Miami is niet alleen actief op Instagram en op Twitter maar ook op Snapchat, waar 'therealdrmiami' in de Story-sectie liefhebbers laat meegluren tijdens zijn operaties in de OK van Bal Harbour in Miami, Florida. Niet te versmaden voor de ene, bloederig vies voor de andere. Buik- en achterwerkcorrecties of andere plastische ingrepen, je kan het allemaal live meemaken. Michael Salzhauer beleeft naar eigen zeggen aan zijn avonturen op social media zoveel plezier als tijdens zijn studententijd.

19 jaar oefening baart kunst
"Social media laten mij toe om mij creatief uit te drukken, om patiënten te bereiken, om met hen in contact te komen op een menselijk niveau", zegt hij. Het aantal mensen dat zijn hulp inroept, is dan ook gigantisch gestegen, beweert Salzhauer. "Het heeft me wel 19 jaar praktijk en oefening gekost, met 10.000 patiënten om dit niveau te bereiken. Mijn expertise en resultaten laten me nu toe om er een beetje uit te pakken op social media. Je ziet me praten met patiënten voor en na de ingreep. Je kan het hele proces volgen."

75.000 kijklustigen
Niet iedereen vindt het oké dat dit materiaal, dat niet bepaald geschikt is voor gevoelige kijkers, zomaar wordt uitgezonden op het internet. Maar voor Dr Miami is het een kans voor de kijkers om te zien wat plastische chirurgie écht is. "Het demystificeert het hele proces. Ja, het ís bloederig, maar ik verplicht niemand te kijken. Je moet echt je vinger op het scherm houden om mij te volgen en wie dat doet op Snapchat wéét wat er te zien zal zijn. Het is natuurlijk niet zoals bij de kapper. Ik verbloem niks."

Dr Miami heeft op een gemiddelde werkdag tussen de 50.000 en 75.000 Snapchatkijkers. "En ze komen van over de hele wereld." Maar niet voor gevoelige kijkers dus...

kos
kos
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug