Dit moeten astronauten in de ruimte missen

Astronauten Scott Kelly en Mikhail Korniyenko zitten momenteel in de ruimte. Ruptly TV mocht hen interviewen via een telefonische verbinding tussen de aarde en het Internationaal Ruimtestation ISS. Wat missen de heren het meest?

Kosmonaut Korniyenko heeft vooral heimwee naar gewone dagelijkse dingen zoals een douche. De Rus zal wel nog even moeten wachten voor hij weer stromend water over zijn kop krijgt: hij blijft een jaar lang in de ruimte. Dat is dubbel zo lang als een normale Amerikaanse missie.

Scott Kelly, de Amerikaanse collega van Korniyenko, liet eerder al van zich horen met zijn prachtige foto's vanuit de ruimte. Hij ging voor Ruptly TV in op de vraag hoe het zit met bier daarboven. Blijkt dat bier drinken in de ruimte onmogelijk is door een gebrek aan koolzuur. "Als je een blikje bier opent op aarde, komt het koolzuur naar boven en ontsnapt het omdat het lichter is dan lucht", verklaart Kelly. "Als we dat in de ruimte doen, blijft het gewoon zitten in de vloeistof. Je zou dus een drankje nuttigen met heel veel gas in. Niet ideaal."

AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.