Dit jaar nog eerste testvlucht supersonisch vliegtuig, ook weduwe van Steve Jobs investeert in ‘nieuwe Concorde’

De XB-1 ofwel de ‘Baby Boom’ wordt in de loop van het jaar getest.
boomsupersonic.com De XB-1 ofwel de ‘Baby Boom’ wordt in de loop van het jaar getest.
De Amerikaanse start-up Boom Supersonic zal dit jaar nog een prototype van een nieuw supersonisch vliegtuig testen. Boom Supersonic liet ook weten dat het in totaal 141 miljoen dollar (of zo’n 122 miljoen euro) ophaalde bij investeerders. Een van de financierders is Emerson Collective, de organisatie van Laurene Powell Jobs, weduwe van Apple-oprichter Steve Jobs.

“Met deze nieuwe financiering kunnen we verder werken aan Overture, ‘s werelds eerst economisch levensvatbare supersonische vliegtuig”, maakt Blake Scholl, oprichter van Boom Supersonic, zich sterk. De start-up heeft nu in totaal 141 miljoen dollar verzameld, zo maakte Boom Supersonic ook nog bekend. 

Verschillende investeringsfondsen, maar ook technologiegroepen zoals Google, Airbnb en Dropbox steunen het bedrijf dat gevestigd is in het Amerikaanse Denver. Nog een andere opvallende financierder is het Emerson Collective van Laurene Powell Jobs, weduwe van de in 2011 overleden Apple-oprichter Steve Jobs.

Laurene Powell Jobs, weduwe van Apple-oprichter Steve Jobs, investeert mee in Boom Supersonic.
AFP Laurene Powell Jobs, weduwe van Apple-oprichter Steve Jobs, investeert mee in Boom Supersonic.

Boom Supersonic kondigt nu aan dat het klaar is voor de volgende fase. Een kleiner prototype, bekend als XB-1 ofwel de ‘Baby Boom’, zal in de loop van dit jaar getest worden. Zodra de Boom Overture, het beoogde supersonische vliegtuig, commercieel kan worden ingezet, zullen vliegroutes zoals Londen - Mumbai, Manchester - Dallas en Edinburgh - Vancouver amper vier uur duren, is de start-up overtuigd.

Het toestel zou dan aan Mach 2,2 moeten vliegen, of meer dan twee keer de snelheid van het geluid, en 55 passagiers vervoeren. De Concorde haalde Mach 2. Dat Frans-Britse toestel vliegt niet meer sinds 2003. Virgin Atlantic, de luchtvaartmaatschappij van zakenman en miljardair Richard Branson, had al aangekondigd de eerste tien Booms te zullen kopen.

boomsupersonic.com
boomsupersonic.com
boomsupersonic.com6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ivo Moons

  55 man Max in deze straaljager, hoeveel is de ecologische voetafdruk per persoon, wij zullen wel extra betalen op co2

 • werner Van der Kelen

  En ik naar de prijs van een ticket

 • Mooses Van Den Bergh

  Maximus Royalstar, voor de rijken is dan van geen tel. Alleen het plebs moet onder de knoet gehouden en opgezadeld worden met een schuldgevoel.

 • rik van rie

  CO telt hier niet het is voor rijke mensen.

 • Maarten Jacobs

  Volgens de FAQ van hun website zou het zeker niet meer zijn als de huidige gewone vliegtuigen.