Dit is ruimtepak waarmee eerste mens op Mars zou kunnen landen

SpaceX, AP
Het was volgens Elon Musk niet eenvoudig om functionaliteit en esthetiek te verenigen, maar SpaceX is er dan toch in geslaagd om een ruimtepak te ontwerpen dat aan beide criteria voldoet. De CEO van het bekende privéruimtevaartbedrijf onthulde op Instagram een glimp van wat mogelijk gedragen zal worden door de eerste mensen die een voet op Mars zetten. "Komende dagen volgt er nog meer."

"Het is interessant om op te merken dat het pak effectief functioneert", schreef Musk bij de foto. "Het is geen testmodel. Het is al uitgeprobeerd met een dubbele vacuümdruk."

Kolonisatie
Musk is er altijd duidelijk over geweest dat het hoofddoel van SpaceX de kolonisatie van Mars is. Hij wil een 1.000-tal ruimteschepen in een baan rond de aarde brengen met herbruikbare raketlanceerders. Die wil hij dan voorzien van brandstoftanks. Iets wat zo'n twee jaar zal duren. (lees hieronder verder)

Elon Musk.
epa Elon Musk.

Daarna wil hij 100 ruimtereizigers in elk ruimteschip laten stappen, samen met hun bagage en materiaal dat ze nodig kunnen hebben voor de opstart van een kolonie. Die zullen dan samen naar Mars vertrekken.

"Als we de kost voor een reis naar Mars op hetzelfde niveau kunnen brengen als een gemiddeld huis in de VS - 170.000 euro - is de kans groot dat we er een leefbare en zelfvoorzienende kolonie zullen kunnen stichten", zei hij eerder al. Over hun outfit hoeven de ruimtereizigers zich alvast geen zorgen te maken.

First picture of SpaceX spacesuit. More in days to follow. Worth noting that this actually works (not a mockup). Already tested to double vacuum pressure. Was incredibly hard to balance esthetics and function. Easy to do either separately.

2,353 Likes, 67 Comments - Elon Musk (@elonmusk) on Instagram: "First picture of SpaceX spacesuit. More in days to follow. Worth noting that this actually works..."
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels