Dit is het grootste windmolenpark in zee ter wereld

REUTERS
In de Ierse Zee, tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk, is vandaag 's werelds grootste windmolenpark in zee ingehuldigd.

De "Walney Extension"  omvat 87 turbines van 190 meter hoog. Ze liggen ongeveer 19 kilometer voor de kust van Cumbria, in het noordwesten van Engeland. De windmolens kunnen voldoende elektriciteit opwekken om 600.000 gezinnen van stroom te voorzien, aldus de Deense energieproducent Ørsted. Die heeft een belang van 50 procent in het offshorewindmolenpark, de rest is in handen van twee Deense pensioenfondsen.

"Projecten als dit recordpark versterken onze reputatie van wereldleider inzake offshorewind en helpen om nog meer records te breken als het gaat over de opwekking van hernieuwbare energie", verklaarde de Britse minister van Energie Claire Perry.

REUTERS
REUTERS3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Tamsyn

    Ferdinand Engelbeen, CO2 kan afgevangen, gefilterd en herbruikt worden. Overschot van windmolens bij veel wind (en dat is er nog al eens op zee) kn gebufferd worden voor de zeldzame windarme dagen.

  • Ferdinand Engelbeen

    "De windmolens kunnen voldoende elektriciteit opwekken om 600.000 gezinnen van stroom te voorzien". Ja, als er wind is, anders zitten die 600.000 gezinnen zonder stroom? Uiteraard niet, dan moeten snelle gascentrales de zaak overnemen. CO2 uitstoot een pak hoger dan zonder windmolens. Kostprijs en echte CO2 besparing inclusief "groene" stroom certificaten en die noodzakelijke gascentrales?

  • pieter De Potter

    Dat moet daar een ramp zijn voor vogels en vissen.