Dit filmpje helpt om de onmetelijkheid van het heelal te vatten

nasa
Onze eigen nietigheid is moeilijk in woorden uit te drukken als je naar het universum om heen kijkt. Om dat toch enigszins te kunnen vatten, schieten creatieve YouTube-gebruikers te hulp.

Begin januari publiceerde het Amerikaanse ruimteagentschap NASA de scherpste foto tot dusver van de Andromedanevel, afkomstig van de Hubble-ruimtetelescoop. De foto geeft een fantastisch beeld van ruim 100 miljoen sterren in Andromeda.

Toch kan je met zulke cijfers de onmetelijkheid van zo'n sterrenstelsel moeilijk bevattelijk voorstellen. Nieuws- en analysewebsite Vox stootte op een YouTube-filmpje dat dat, op basis van die foto, wel probeert te doen. En het resultaat mag er zijn. Dankzij de bezwerende soundtrack kan u zich even helemaal onderdompelen in de grootsheid van ons heelal.


Het is overigens niet de eerste keer dat YouTube-gebruikers dat proberen. Hieronder nog enkele mooie filmpjes die inhaken op weidsheid van het universum. Zoals deze twee:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.