Dit 'drinkbaar boek' kan duizenden levens redden

Waterzuivering heeft de jongste jaren een enorme evolutie doorgemaakt, maar dit is veruit de meest opmerkelijke doorbraak. Een team wetenschappers en ontwerpers kwam op de proppen met een toegankelijke en elegante manier om van besmet water drinkbaar water te maken: een drinkbaar boek.

Elk blad in het boek is gedrenkt in anti-microbiële zilveren nanodeeltjes. Je trekt een blad uit het boek en gebruikt het als waterfilter. Zo wordt meer dan 99,9% van de bacteriën in het water gezuiverd.

Instructies
Dokter Theresa Dankovich van de McGill universiteit in het Canadese Montreal en haar team willen met het boek ook informeren. Het boek is gedrukt met eet- of in dit geval drinkbare inkt en bevat instructies over het gebruik van het papier en hoe je besmet water kan vermijden.

Tot 8 miljoen doden per jaar
Volgens de Verenigde Naties woont 85% van de wereldbevolking in de droogste helft van de planeet. Niet minder dan 783 miljoen mensen hebben geen toegang tot proper water. Elk jaar sterven naar schatting 6 tot 8 miljoen mensen aan de gevolgen van ziektes die gepaard gaan met besmet water.

Elke pagina in het boek levert een maand lang drinkbaar water voor één persoon.