Zwangere Marissa (20) zwaar toegetakeld door American Stafford: "Het bloed spoot eruit"

Marissa, die 22 weken zwanger is, werd zwaar toegetakeld.
Screenshots RTV Oost Marissa, die 22 weken zwanger is, werd zwaar toegetakeld.
Een Nederlandse die 22 weken zwanger is, zal zich een bezoekje aan kennissen nog lang herinneren. De vrouw werd aangevallen door de American Stafford van het gezin van zodra ze er binnenkwam. Ze hield er tientallen hechtingen aan over, en haar haar moest afgeknipt worden. "Met de baby is gelukkig alles ok."

Marissa de Lange (20) uit het Nederlandse Kampen deed haar verhaal bij RTV Oost. De eigenares van de hond was zelf niet thuis, haar schoonzus wel. Zij probeerde de hond van Marissa af te trekken. "Meteen toen ik ging zitten, beet die me in het achterhoofd", vertelt Marissa. "Ik ging zowat alle kanten op en was vooral bezig om mijn buik te beschermen. Hij beet ook in mijn arm en mijn gezicht. Het ging allemaal heel snel. Ik probeerde te ontsnappen via de achterdeur, maar dat lukte niet. Uiteindelijk ging op een of andere manier de deur toch open, waarna de hond langs daar naar buiten liep."

Haar afgeknipt

Marissa vluchtte naar de badkamer en belde daar naar haar vader. Die kwam meteen ter plaatse en kon zijn ogen niet geloven. "Het bloed spoot eruit, ik dacht dat ze dood zou gaan", zegt hij. Uiteindelijk heeft de jonge vrouw tientallen hechtingen in haar gezicht, een gat in haar wang, ze speelde twee tanden kwijt en haar haar moest afgeknipt worden. "Met de baby is gelukkig alles in orde, aldus nog Marissa, die het hierbij niet wil laten. Ze heeft een advocaat onder de arm genomen en wil vergoed worden voor de schade die ze opliep.

De politie nam de hond in beslag en laat hem onderzoeken. Daarna zal beslist worden wat met het dier moet gebeuren.
42 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ronald Boudewijns

  De meesten kennen “staffords” alleen van horen zeggen, ik denk zelf dat ze er niks van kennen, maar commentaar geven? als ik met mijn staffordje ga wandelen vragen de meesten zoals al die kenners en “rechters” hieronder welk ras dat is omdat die zo “mensvriendelijk” is , dat kunt ge van veel (dieronvriendelijke) mensen “niet” zeggen......

 • Glenn-Asja Mer

  liever 5 pitbulls in mn kot dan 5 keffers !

 • Silvia Flawinne

  Wij hebben een malthezer en hij is niet te vertrouwen. Wanneer er bezoek komt verwittig altijd de mensen en neem hem bij mij. Ken je hond, daar begint alles mee.

 • Ronald Boudewijns

  Kelly Cleynen..En verklaar vooral de MENSEN niet als heilige want van die soort bestaan er ook zovele verhalen!!! en dat ligt ook vaak aan de opvoeding...

 • Liesbeth De Vuyst

  @Stef Se Bruyne dit soort verhalen is niet schokkend of spectaculair genoeg om in het nieuws te verschijnen. En labrador en golden retriever staan hoger in de lijst van bijtgrage honden dan staffords en pitbulls.