Zwaar verbrande koala Lewis bezweken aan zijn verwondingen

Het Port Macquarie Koala Hospital in Port Macquarie in de deelstaat New South Wales waar ook Lewis werd opgevangen.
AFP Het Port Macquarie Koala Hospital in Port Macquarie in de deelstaat New South Wales waar ook Lewis werd opgevangen.
De zwaar verbrande koala Lewis, waarvan vorige week beelden de wereld rondgingen toen hij door een heldhaftige vrouw van de dood werd gered tijdens de hevige bosbranden in Australië, is toch bezweken aan zijn verwondingen. Dat melden Australische media.

De beelden van Lewis, die niet wist hoe hij aan de bosbranden moest ontsnappen, werden deze week duizenden keren gedeeld. Te zien was hoe een vrouw, Toni Doherty, de koala in haar T-shirt wikkelde, hem uit de boom haalde en overgoot met water.

Lewis werd vervolgens naar het Port Macquarie Koala Hospital in de deelstaat New South Wales aan de oostkust van Australië gebracht waar hij verzorgd werd. En hoewel het de goede kant op leek te gaan met het beestje, kwam op dinsdag toch het droevige nieuws van zijn dood.

Helft populatie omgekomen

Er zijn in de regio rond Port Macquarie al honderden van de dieren om het leven gekomen. Experts lieten eerder weten dat ze denken dat de helft van de koalapopulatie in New South Wales is omgekomen door de vele branden daar en in Queensland, eveneens in het oosten van Australië. Veel dieren vinden geen voedsel meer en hun leefgebied is aangetast door de branden.

Het Port Macquarie Koala Hospital is een online inzamelingsactie gestart waar al meer dan 1,5 miljoen dollar is binnen gekomen. Naast extra drinkwaterstations in het wild voor de dieren, wil het ziekenhuis ook een nieuw fokprogramma voor koala’s opzetten.

Bekijk ook: Reddende engel bezoekt koala Lewis in het ziekenhuis
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lena De Wit

  Mijn hart breekt elke keer als ik die arme Koala hoor janken wanneer ze water over hem gieten. Heel veel respect voor deze moedige vrouw

 • Kris De Laet

  Mijn hart bloedt nog maar eens rust zacht lieve Lewis ❤️❤️

 • Daniel Tant

  Daniel Tant. Spijtig dat ik er niet bij ben maar ik zou alles doen om die beestjes te redden het zijn voor mij mijn lievenlings diertjes, weel dank aan die vrouw die held gedaan heeft om het diertje te redden ik ben gelukkig maar het geeft niet geholpen dank aan die vrouw.

 • SABINE TAVERNIER

  Slaap zacht lieverd ❤ je hebt nu geen pijn meer.

 • Jan Groenendaal

  Ik vind dit zo enorm, enorm triestig. Op zo'n momenten zou ik een gigantische oppervlakte bossen willen bezitten om een strikt beschermde biotoop te maken. Oeps, maar dan ben je een zogezegde rijke, een misdadiger dus, is je eco voetafrduk te groot, en een gevaarlijk individu dat door ongelijkheid verderf in de wereld brengt. Natuurbescherming zal uit de privé hoek moeten komen of ze zal niet zijn.