Zwaan heeft pechdag/geluksdag van haar leven nadat ze komt vast te zitten in bovenleiding

Twitter
Een zwaan heeft er in Nederland enkele erg bange momenten opzitten. Het dier was verstrikt geraakt in de bovenleiding van een treinstation. Uiteindelijk kon de onfortuinlijke zwaan levend en wel door de brandweer bevrijd worden.

Zeker een uur hing de vogel in de hoogspanningsdraden aan het station in Hoofddorp. Medewerkers van de Nederlandse spoorwegbeheerder Prorail en brandweerlieden schoten in actie, terwijl de spooraannemer de bovenleiding aardde. Zo kon de zwaan met behulp van een ladder veilig omlaag gehaald worden. Ze werd opgevangen met een zeil en levend meegenomen door de dierenambulance. Het treinverkeer tussen Hoofddorp en de Nederlandse hoofdstad Amsterdam liep forse vertraging op door het incident.

Treinverkeersleiding ProRail on Twitter

Heel zielig 😢 In #Hoofddorp hangt een zwaan in de bovenleiding. Hierdoor kunnen tussen Hoofddorp en #Amsterdam Zuid niet alle treinen rijden. De Dierenambulance ondersteunt ons bij het weghalen van de zwaan. ProRail zorgt voor de veiligheid.

Petra Roos on Twitter

Wat zielig, zwaan in de problemen #hoofddorp #ns Het gaat inmiddels goed met de zwaan. Goed werk 👍

OvDRail_Jeroen on Twitter

Op dit moment zijn collega's Paul en Leo samen met #brandweer #Hoofddorp ter plaatse op station #Hoofddorp. Hier hangt een levende zwaan in de #bovenleiding. Aannemer @StruktonRail komt ter plaatse om de bovenleiding te aarden zodat de zwaan veilig gered kan worden. #ProRail

naomiheidinga on Twitter

Zielige zwaan #hoofddorp #onderweg
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dick van Aggelen

    Staat 1500 v= op!!

  • Luc Desmet

    Moet de zwaan dit nu ook betalen, net als bij mensen die treinvertraging veroorzaken?

  • Peter Janssens

    Da's drie dagen eten voor een arm gezin met 2 kleine kinderen. En ze laten ze gewoon terug vliegen.