Zoo laat flamingo inslapen nadat kind steen naar dier gooit

Beeld ter illustratie, flamingo.
Shutterstock Beeld ter illustratie, flamingo.
Medewerkers van een dierentuin in Bloomington, in de Amerikaanse staat Illinois, hebben een flamingo laten inslapen. De flamingo raakte ernstig gewond nadat een kind een steen naar het dier had gegooid. Dat bericht CNN.

Het kind gooide een steen naar de flamingo, waardoor het dier zijn poot brak. Een woordvoerder van de zoo verduidelijkt dat het dier veel pijn had. Uiteindelijk werd beslist om de flamingo uit zijn lijden te verlossen. “Het was helaas de beste optie”, aldus woordvoerder Jay Tetzloff. 

De directie van de dierentuin wil een gesprek voeren met de ouders van het kind om een gelijkaardig incident in de toekomst te vermijden, zo klinkt het in een persmededeling. Hoe oud het kind precies is, is niet bekend. CNN meldt dat het om een leerling van een lagere school gaat. 

De veiligheid van zowel de dieren als de bezoekers en de verzorgers in dierenparken is al langer een discussiepunt in de VS. Vorige maand werd in een dierentuin in de staat Kansas City nog een verzorger aangevallen door een Sumatraanse tijger. In een dierentuin in Florida viel begin januari een 2-jarig meisje in het verblijf van de neushoorns. Ze kon onmiddellijk in veiligheid gebracht worden.

Bekijk ook:

Flamingo neemt verkeerde afslag en landt in Siberië

Flamingo steelt de show in natuurpark Het Zwin
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucas Vissers

  Opvoeding ? Moest ik vroeger nog maar een steen hebben opgeraapt met de bedoeling er mee te gooien, kreeg ik een ferme mot rond mijn oren !

 • Mi Janssens

  Je leert een kind van kleins af dat ze met geen stenen naar dieren mogen gooien! Of pijn doen dit is opvoeden. Ik vraag me af waarom dit tegenwoordig zo moeilijk is geworden.

 • Christine Laevers

  Een steen gooien naar een dier om het doen te bewegen : een kind is een kind.en leert met vallen en opstaan. Was die 10 jaar oud dan had die wel een klets op zijn billen vast. Zeker weten, het zou mijn kind niet geweest zijn. Gelukkig dat ik daar niet was.

 • ivan Gabriels

  Hoe komt dat kind aan een steen?En,wat was de afstand tusse kind en de flamingo?En,ja ouders he,waar waren die?De dupe,de flamingo.......

 • Louis Meeus

  Proficiat voor de ouders, sommigen laten hun kinderen alles toe! Als de ouders zelf hun ding maar kunnen doen.