Ga naar de mobiele website
^ Top

Zo wil Wallonië terugkeer van de wolf in goede banen leiden

Thinkstock
De Waalse overheid heeft een netwerk opgericht om wolven te observeren en gegevens te verzamelen over de beschermde diersoort. Dat heeft Waals minister van Natuur René Collin bekendgemaakt. Het netwerk komt er nu de terugkeer van de wolf in ons land almaar waarschijnlijker lijkt.

De wolf is aan het einde van de 19de eeuw verdwenen in Wallonië. Nu de hondachtige zich opnieuw in de Franse Vogezen en in de regio Hessen in Duitsland heeft gevestigd, is de kans groot dat het dier ook opnieuw in de Ardennen terug te vinden zal zijn. Recentelijk werden al vier keer aanwijzingen ontdekt die duiden op een passage van de wolf in Wallonië.

Om de waarschijnlijke terugkeer van de wolf in goede banen te leiden, heeft de Waalse overheid nu een wolvennetwerk opgericht. Dat bestaat uit Waalse ambtenaren en wetenschappers van de Luikse universiteit, maar ook vertegenwoordigers van de jagers, natuurbewegingen en schapenboeren doen mee. "Het doel van de taskforce is om te observeren, data te verzamelen en te controleren, betrokken personen te vormen, informatie te verspreiden en om te sensibiliseren. Want, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, is de wolf niet noodzakelijk een gevaarlijk dier", zegt Collin.

Wie denkt een wolf te hebben gezien, kan dat melden via reseauloup.be.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Van Eersel Guy

    Een wolf in schapevacht

Meld een bug