Exclusief voor abonnees

Zo help je je huisdier de jaarwisseling door

Mark Reijntjens
Knallen, flitsen en een brandgeur, hoe sleep je je dieren door oud en nieuw heen? Marjan Hagen, veterinair specialist bij de Gedragskliniek voor Dieren van de Universiteit van Utrecht geeft antwoord.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Martin Van Lersberghe

  Typisch Belgische wetten, Wat voor de ene (particulier) verboden is, mag een ander wel doen, steeds de wordt kleine man geviseerd, net zoals bij de onkruidverdelgers mag Jan met de pet niet sproeien terwijl een ander honderden liters mag sproeien. Wanneer zijn alle belgen gelijk voor de wet, of is hier sprake van discriminatie van de gewone burger? en .......inderdaad hebben veel dieren inclusief mijne hond daar last van! dus zou ik ieder vragen om daar zo min mogelijk gebruik van te maken!

 • Barbara Bontje

  Mijn hond is er niet bang voor omdat hij als puppy is blootgesteld aan veel vuurwerk, ik woon in een flat en hij zit vrijwillig op het balkon te kijken naar het vuurwerk en kijkt soms naar mij zo van "Die was mooi!"

 • Natalie Vanhoof

  Klinkt als vuurwerk de knallen, flitsen en brandgeur en dat is in heel vlaanderen verboden sinds april. Ik mag dus hopen dat daaraan gehouden wordt en mijn beestjes die dan alleen thuis zijn op hun gemak zitten.