Zimbabwe beperkt jacht op groot wild na de dood van leeuw Cecil

REUTERS
Zimbabwe heeft vandaag onmiddellijke beperkingen aangekondigd op de jacht op groot wild (leeuwen, olifanten, luipaarden). De jacht is voortaan verboden in de buurt van het wildpark Hwange, na de heisa die werd veroorzaakt door de dood van de populaire leeuw Cecil. Enkel een geschreven toelating van de nationale parken kan voor een uitzondering zorgen.

"Door het illegaal doden van de leeuw Cecil buiten het nationaal park van Hwange (...) op 1 juli zijn we genoodzaakt de wetgeving op de jacht buiten het wildpark te verstrengen", aldus het bestuur van de nationale parken van Zimbabwe (ZPWMA).

"De jacht op leeuwen, luipaarden en olifanten in de gebieden die grenzen aan het nationaal park van Hwange is met onmiddellijke ingang geschorst", aldus nog het communiqué. Dit soort jacht zal enkel nog plaats kunnen vinden mits een schriftelijke toelating van de directeur-generaal en in aanwezigheid van het parkpersoneel. Dezelfde restricties gelden voor de jacht met de kruisboog.

Zimbabwe had vrijdag de uitlevering gevraagd van Walter Palmer, een rijke Amerikaanse tandarts uit Minnesota, die begin juli de leeuw Cecil had gedood, een erg geliefd en beschermd specimen uit het wildpark Hwange in de buurt van de vermaarde Victoria-watervallen.