Zielige asielpuppy met twee poten krijgt wieltjes

Een asielhondje met twee poten kan weer rondrennen dankzij wetenschappers in Ohio. Met een 3D-printer hielpen ze de pup aan op maat gemaakte wieltjes.

Tumbles, wat je zou kunnen vertalen als "hij die valt", werd geboren met twee pootjes. Nu rolt.. pardon, holt hij rond met behulp van een stel wielen. Die komen uit de 3D-printer van het Ohio University Innovation Center.

Het hondje was twee weken oud toen het naar het asiel in Ohio gebracht werd. Daar werd Tumbles opgevangen door pleegmoeder Karen Pilcher. "Hij wilde niet eten, we dachten dat hij niet lang zou leven", vertelt ze. Omdat Tumbles zo jong was, moest Pilcher hem de eerste week voeden met een papfles.

Een vrijwilliger uit het asiel besloot Tumbles te helpen, ontwierp de wielen en contacteerde de universiteit van Ohio. Daar hebben ze sinds twee jaar een 3-D printer. Na 14 uur rolden de wielen uit het toestel en gisteren mocht Tumbles dan eindelijk de wielen passen.

Meteen rondrennen gaat nog niet. "Het doel was om hem van de grond te krijgen", legt de directeur van het innovatielab van de universiteit uit. "Nu moet hij er mee leren wandelen." Dat gaat uiteraard niet vanzelf, daarom krijgt Tumbles fysiotherapie zodat hij aan de wielen kan wennen.

Het Ohio University Innovation Center heeft beloofd om Tumbles voor de rest van zijn leven van nieuwe wielen te voorzien. Want die groeien natuurlijk niet mee met de schattige pup.