Zieke koe ligt in brandende zon en kan niet meer rechtkomen, boer zet een partytentje op

De koe van boer Martin in de schaduw van de partytent.
Facebook Boer-Martin De koe van boer Martin in de schaduw van de partytent.
Boer Martin uit het Nederlandse Losser vond gisteren een creatieve oplossing voor een zieke koe die urenlang in de brandende zon lag. Het beest kan door een gewrichtsontsteking niet meer overeind komen. Met de tropische temperaturen besloot de landbouwer een partytent op te zetten voor de koe. Een simpele, lieve actie die hem online veel complimenten oplevert.

“Helaas maar waar, net als wij mensen kunnen ook dieren ziek worden. Als wij als mensen ziek zijn dan weten we meestal wel wat het is of we gaan naar een dokter. Bij dieren is dat dan toch weer even iets anders”, vertelt Martin op zijn Facebookpagina, waar hij over het voorval schrijft.

De koe in kwestie kan niet meer opstaan. “De eerste indicatie van de dierenarts was een gewrichtsontsteking. Hiervoor is een medicijnkuur voorgeschreven met pijnstillers. Deze kuur is ondertussen afgelopen, maar ze komt nog steeds niet zelfstandig in de benen”, legt de boer uit. Hij probeert, voor zo ver als dat gaat, de koe af en toe te verleggen naar een schonere plek in de wei. Eten en drinken gaat het beest gelukkig goed af.

Schaduw

Het is met de tropische temperaturen voor koeien nu aangenamer in de stal, waar zijn andere dieren dan ook staan. Maar aangezien de zieke koe buiten ligt in de brandende zon, bedacht Martin een oplossing. “Omdat ik het belangrijk vind dat ze de ruimte heeft om te kunnen proberen te staan heb ik vanochtend met wat hulp een partytent geplaatst bij haar voor de nodige schaduw. Zodat ze ook deze dagen een lekkere koele plaats in de schaduw heeft en hopelijk over een paar dagen zelf ook de schaduwplek kan gaan opzoeken.”

Online krijgt hij veel complimenten voor zijn actie. “ Jij hebt echt een hart voor je dieren! Beterschap met de dame”, schrijft Judith. Shana sluit zich daar bij aan. “Wat een gouden hart! Heerlijke boer jij!”, schrijft ze op de Facebookpagina van Boer Martin. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gaston FOUBERT

  Misschien om je van voedsel te voorzien Joachim?

 • Ingrid Van Seghbroeck

  Hoed af voor deze meneer. Het hart op de juiste plaats.

 • Joachim Hantson

  voor welk doeleinde is de koe bedoelt? melkkoe of slachthuis? denk daar maar eens over als dierenvriend.

 • Sofie Smeesters

  Topboer ! Geweldig !

 • jan swaenen

  Respect voor de boer en hopelijk komt de dame terug recht!