Ziek straatkatje dat na oproep hulp kreeg van over hele wereld toch gestorven: “Hij had geen kracht meer om te vechten”

Stray Cat Rescue Team West Midlands
Een ziek en zwaar verwaarloosd straatkatje dat bekend werd over de hele wereld toen een Brits dierenasiel een hulpactie voor hem op poten zette, heeft het toch niet gehaald. Maximus leed aan een immunodeficiëntievirus dat vergelijkbaar is met hiv bij mensen en stierf vrijdag.

Maximus werd eind november vorig jaar gevonden door het Stray Cat Rescue Team West Midlands (SCRT) en bleek al meer dan tien jaar op straat te leven. Hij was helemaal verwilderd en had nagels die zo lang en ingegroeid waren dat hij nog amper kon stappen.

12.000 euro

Hij kreeg de eerste zorgen en zijn verhaal deed al snel de ronde op sociale media. Er werd in totaal zo’n 12.000 euro geschonken van over heel de wereld voor zijn herstel en de vrijwilligers die zich over hem ontfermden, kregen allerlei speelgoed voor de kat toegestuurd.


Het mocht echter niet zijn. Ondanks de antibiotica en de steroïden die de kat kreeg, ging zijn gezondheid steeds verder achteruit. Hij kreeg problemen met zijn ademhaling en stierf vrijdag, zo staat te lezen in een Facebookpost van het Stray Cat Rescue Team West Midlands. (lees hieronder verder)

“We zijn de grappigste, sterkste en meest geweldige kat ooit verloren”, klinkt het daar. “Hij had problemen met ademhalen. Hij kreeg zuurstof en we hebben hem geknuffeld en getroost tot hij besloot dat het tijd was om te gaan. Hij had geen kracht meer om te vechten. Medisch leek er niets mis te zijn. We hebben alles geprobeerd om hem te redden.”

De vrijwilligers willen het verhaal van Maximus aangrijpen om aandacht te vragen voor straatkatten. “Als je een straatkat ziet die het zwaar heeft, loop dat niet verder en denk dan niet dat iemand anders zich wel over het dier zal ontfermen”, klinkt het. “Denk aan Max, zijn geweldige, grappige, nieuwsgierige, hilarische en liefdevolle karakter en help een leven te redden.”

Stray Cat Rescue Team West Midlands
Stray Cat Rescue Team West Midlands
Stray Cat Rescue Team West Midlands4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Farida Zaoujal

  Zo pijnlijk om te zien ,maar toch heel mooi v die mensen dat ze dat lieve poeske tot het laatste hebbe bijgestaan rip lieve poes

 • Monique Straetemans

  Ach wat erg rust nu maar uit je hebt het ontzettend moeilijk gehad. Maar toch nog mogen voelen dat er mensen waren die van je lief hadden en alles voor je gedaan hebben om je te redden. Bedankt lieve mensen. Rust zacht lief diertje

 • SABINE TAVERNIER

  Slaap zacht lieveke . Bedankt aan diegenen die hem zijn laatste maanden de beste zorgen en heel veel tlc gegeven hebben!!! ❤

 • MYRTHE PASS

  Zo hartverwarmend en zo pijnlijk, dat het katje zijn leven opgaf. Hopelijk was het geen gevolg van de narcose, dat hij onderging? Het is des te spijtig nu hij net een hartverwarmend leven kreeg met veel liefde rondom hem. Hopelijk heeft hij intens kunnen genieten van zijn laatste maanden in zijn leven!