Zes dode zeehonden in Nieuw-Zeeland niet door mensen onthoofd

Archiefbeeld van een zeehondenpup
EPA Archiefbeeld van een zeehondenpup
Het mysterie rond de zes onthoofde zeehonden op een strand in Nieuw-Zeeland is nog niet opgelost. Volgens het Nieuw-Zeelandse departement voor Natuurbeheer (DOC) wordt geweld door mensen alvast uitgesloten. Uit een post-mortemonderzoek blijkt dat er geen menselijke interventie is geweest, klinkt het. 

“We zijn tevreden dat we dit hebben kunnen vaststellen", aldus Andy Thompson van DOC. De pups werden vorige maand aangetroffen bij Scenery Nook in de buurt van Christchurch op het Zuidereiland. De beesten lagen dicht bij elkaar en er waren geen bijtsporen of andere zichtbare schade op hun lijf.

Dus ging Natuurbeheer er in eerste instantie van uit dat mensen hiervoor verantwoordelijk waren. De politie startte een onderzoek. 

Een andere mogelijkheid is dat de dieren door soortgenoten zijn gedood, maar dat zou dan de eerste keer zijn in Nieuw-Zeeland. Ook grotere dieren zoals zeeleeuwen zijn hiertoe in staat, maar die zijn er amper in dat gebied.  "De realiteit is dat het waarschijnlijk altijd een mysterie zal blijven", aldus Thompson. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean vandenberghe

    Maak dat een ander wijs. Onthoofden en niet opeten? Meestal doen alleen mensen dat

  • chris delanghe

    dat soort zever slaat nergens op. Wie wil die onzin geloven dat de zes zeehonden, "netjes op een rij" niet door mensen onthoofd zijn ... Dat zullen dan aliens geweest zijn.