Zes bij roofoverval gestolen puppy's snel weer herenigd met hun gewonde moeder

De pups
Greater Manchester Police De pups
De politie van de Engelse stad Manchester heeft gisteren zes piepjonge Staffordshire terriërpuppy's, die zaterdag bij een inbraak in dezelfde plaats werden gestolen, herenigd met hun moeder. De hondjes waren amper vijf weken oud en konden nog niet zonder Zena; het teefje dat de viervoetertjes op de wereld zette. 

Zaterdagmorgen drongen twee gemaskerde mannen met kapmessen een woning in Manchester binnen. Ze dwongen de inwoner zijn geld, sleutels en telefoon af te staan, waarbij het baasje van de honden lichtgewond raakte. De indringers namen echter geen genoegen met hun buit en besloten het huis verder te doorzoeken. Daarbij troffen ze Zena en haar pups aan in een bench.

De politie schrijft op Facebook dat de overvallers de pups in zakken stopten, terwijl de volwassen Zena dat luid blaffend probeerde te voorkomen. Vermoedelijk omdat ze haar nageslacht wilde verdedigen en begon te bijten, verwondden de indringers haar met een mes. Op politiefoto’s van de moeder is te zien dat zij een diepe snijwond overhield aan haar confrontatie met haar belagers. Ze maakt het inmiddels wel weer goed en heeft volgens de politie probleemloos de zorg over haar puppy’s hervat. 

Kwispelen

Rechercheur Nick Kershaw van het korps Greater Manchester is blij dat de zaak ‘opmerkelijk snel kon worden opgelost’. “We kregen een goede tip waarmee we direct aan de slag gingen. En het was meteen raak. De 40-jarige man waar de pups verbleven is aangehouden en godzijdank mankeerden de hondjes niets. We hebben ze korte tijd later herenigd met hun moeder en die kwispelde ondanks haar verwondingen van blijdschap”, aldus Kershaw.

Gestolen Staffordshire terriërpups worden meestal snel doorverkocht, aldus nog Kershaw. De dieren leveren, omgerekend, honderden euro's op en worden vaker gestolen. Of de ingerekende man ook betrokken was bij de gewapende overval, is nog niet bekendgemaakt. Volgens de politie is het onderzoek nog niet afgerond. “Maar het belangrijkste is dat het hondengezinnetje weer herenigd is”, besluit Kershaw.

Zena raakte bij de overval gewond aan haar kop.
Greater Manchester Police Zena raakte bij de overval gewond aan haar kop.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.