Zes arrestaties in Vietnam voor live opeten van aap op Facebook: “Ze dronken zijn bloed”

De grijze langoer
Getty Images/iStockphoto De grijze langoer
In Vietnam zijn zes mensen gearresteerd voor het doden en opeten van een aap van een bedreigde soort. Dat deden ze terwijl ze het hele gebeuren live op Facebook uitzonden. Dat deelde de lokale politie mee.

"De mannen haalden de hersenen uit de grijze langoer, aten hem levend op en dronken zijn bloed", aldus de politie van de provincie Ha Tinh.

De mannen, met leeftijden van 35 tot 59 jaar oud, werden gisteren gearresteerd. Ze riskeren vervolging voor het overtreden van de regels inzake beschermde diersoorten. Ze kochten de aap rechtstreeks bij een jager, voor iets meer dan veertig  euro.

Dierenbescherming

De grijze langoeren zijn een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld, en zijn enkel te vinden in het noorden van Vietnam. Al werd dierenbescherming opgenomen in de Vietnamese wetgeving, de handel in dieren, al dan niet bedreigd, tiert er welig. Ze worden verhandeld op de binnenlandse markt of geleverd aan buurland China.

De organen van de apen worden gebruikt in verschillende traditionele geneesmiddelen en worden bijna magische eigenschappen toegeschreven. Ook hun vlees is geliefd, net als dat van schildpadden, honden en katten. 

De grijze langoeren zijn een bedreigde diersoort.
AFP De grijze langoeren zijn een bedreigde diersoort.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Smeerlappen

 • Gilbert Van Leeuwen

  Een misselijke gewoonte die overgewaaid is uit Thailand, de hersenen worden uitgelepeld terwijl de aap nog leeft.

 • jan swaenen

  Wat levend?? Wat een wereld wordt hier zo ziek van. Er is wel degelijk iets mis met een groot gedeelte van het MENSDOM

 • Patrick Najbart

  Ze doen daar niks anders dan dieren levend serveren en opeten. Ik snap niet dat ze daar nu pas arrestaties voor doen. Hadden ze al jàààren geleden moeten doen, en niet alleen in Vietnam. Heel het Oosten is een rotte boel op dat punt...

 • Soraja Salluyts

  Ziekelijk laat die dieren met rust zeg ik kan sommige hun bloed ook drinken maar ben zo laag niet gevallen en ik bedoel daarmee mensen hun bloed dieren blijf je van af punt uit.