Zeldzame zeeschildpad komt vast te zitten in barkruk en sterft

De zeeschildpad werd gevonden in een barkruk.
Facebook South Walton Turtle Watch De zeeschildpad werd gevonden in een barkruk.
Aan de kust in Florida, in de Verenigde Staten, is vorige week een dode zeeschildpad aangespoeld die vastzat in een barkruk. Vrijwilligers van de lokale dierenorganisatie South Walton Sea Watch zijn er het hart van in: “Dit moet een vreselijke dood geweest zijn”.

De zeeschildpad zit volledig vast in de barkruk, zo is te zien op foto’s die de organisatie heeft gedeeld op Facebook. Bovendien heeft het dier heel wat wondes op zijn hoofd, waarschijnlijk van zijn pogingen om zich uit zijn benarde situatie te wringen. “Eens hij in die barkruk zat, kon hij er duidelijk niet meer uit”, zegt Sharon Maxwell van South Walton Sea Watch. Maxwell vermoedt dat het dier uiteindelijk is verdronken.

Maxwell denkt dat de barkruk van een boot kan gevallen zijn of dat slordige strandgangers het hebben laten rondslingeren. Verschillende mensen die gereageerd hebben op de Facebookfoto’s van de organisatie wijzen er echter ook op dat heel wat woningen zijn vernield door orkaan Irma - die in september vorig jaar een grote ravage heeft aangericht - en de barkruk dus mogelijk daardoor in de zee is terechtgekomen.

Hoe het ook is kunnen gebeuren, de vrijwilligers van South Walton Sea Watch hebben de foto’s vooral gedeeld om de mensen er attent op te maken dat het belangrijk is om de stranden en de zee proper te houden. 

Het dier was een Kemps zeeschildpad, de kleinste soort ter wereld en meteen ook de meest bedreigde onder de zeeschildpadden. De schildpaddensoort komt vooral voor in de Golf van Mexico. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emiel wouters

  Hebben wij dan echt geen geluk. Dank zij onze smeerlapperij in beken en waters hebben wij een zeldzame zeeschildpad gezien. We weten nu dat ze nog bestaat, nu nog een levende vinden. Utopie! zoals het monster van Loch Ness. Het zou wel eens kunnen zijn.

 • Wayne Hamilton

  Wie weet hoelang het arme dier er in vast zat, moet er niet aan denken !

 • Catt Chris

  de opwarming zal niet eerst voor onze ondergang zorgen, plastiek in de zeeen, komt in de voedselketen terecht, het is helaas te laat!!!

 • René Lodeweyckx

  Dit is pas Groot nieuws,en hoe lag Trump zijn haar?

 • Caroline Gooris

  Wat zijn mensen toch afschuwijke wezens ...