Zeker 87 olifanten gestroopt in reservaat in Botswana

Illustratie.
BELGA Illustratie.
In een reservaat in Botswana zijn al minstens 87 olifanten gedood. Dat meldt de organisatie Elephants Without Borders (Olifanten Zonder Grenzen), die het reservaat vanuit de lucht observeert en onderzoekt. Het gaat volgens de organisatie om een van de grootste strooppartijen ooit.

Botswana heeft met ongeveer 135.000 olifanten de grootste populatie van de dieren ter wereld en moet zo al decennia vechten tegen stropers, die uit zijn op de waardevolle ivoren slagtanden van de dieren. Stropers zijn er de laatste jaren weer meer actief, omdat de regering minder middelen en mensen inzet om de dieren te beschermen. 

De natuurbeschermers van de actiegroep Elephants Without Borders telde zo al 87 gestroopte olifanten in het grootste wildreservaat van het land, maar vreest dat dat cijfer snel zou kunnen oplopen. "Ik ben in schok. Ik val omver van verbazing. Van stropingen op deze schaal heb ik in Afrika nog nooit gehoord", zei Mike Chase van de organisatie aan BBC. 

De regering van het Zuid-Afrikaanse land heeft onlangs beslist om de milities die zich inzetten tegen de stroperij van de dieren te ontwapenen. Een derde van de Afrikaanse olifanten zouden volgens schattingen gedood zijn in de afgelopen tien jaar. In landen als Tanzania liep de populatie zelfs met 60 procent terug.
88 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid mertens

  Walgelijk mensdom!! Dit is met voorbedachte rade om rangers hun wapens af te nemen!! Heeft dit inderdaad te maken met de nieuwe president??? Dit moet stoppen voor het te laat is voor deze machtige dieren! Men zou het ivoor onbruikbaar moeten maken …… Boycot allen samen deze landen, geld is het enige land dat telt!!!

 • ingrid mertens

  Help, dit kan zo niet verder met deze arme dieren,! Rangers ontwapenen geeft al een sein naar de moordenaars dat ze hun gang kunnen gaan!! Dit moet stoppen voor het te laat is, Tanden op een manier oninteressant maken voor deze dierenbeulen, moordenaars!!!!! Straf kan niet zwaar genoeg zijn voor zulk soort MENSDOM ☹️

 • mich lee

  Mark De leeuw, dat chinees restaurant in je dorp kan er echt aan doen dat men in China nog ivoor verhandeld. Dat voelt enkel die chinees die in België woont en werkt he. In China merken ze dat niet eens. Beetje kortzichtig. Je chinees eten komt overigens niet van China

 • Didi Bellens

  Man toch hoe is dit mogelijk. Gewoon boycotten moeten we en niet meer naar die landen gaan.

 • Elise Van Damme

  Gelukkig heb ik nog vroeger samen met man en kinderen echte wilde olifanten kunnen spotten. Tegenwoordig zitten ze in reservaten en natuurparken.en zelfs daar zijn ze niet meer veilig.De duivelse mens zal pas tevreden zijn als geen enkel exemplaar meer overblijft. Enkel nog op beeld of in boeken.