Ga naar de mobiele website
^ Top

Zeeschildpad 'Spaarpot' slikte de gelukscenten van bezoekers natuurpark in: 915 munten operatief verwijderd

reuters
Thaise dierenartsen hebben vandaag zo maar even 915 munten verwijderd uit een 25 jaar oude zeeschildpad. Het dier slikte de munten in die omstanders voor geluk in zijn zwemwater hadden gegooid. De munten en andere voorwerpen die uit de schildpad kwamen, wogen in totaal 5 kilo, wat uiteindelijk haar vermogen om te zwemmen beperkte. Schildpad Omsin - spaarpot in het Thais - zelf woog 59 kilo.

De groene zeeschildpad verblijft in een natuurpark in Sriracha ten oosten van de hoofdstad Bangkok. Schildpadden in Thailand zijn het lijdend voorwerp van de menselijke traditie om een munt in het water te gooien als geluksbrenger en de hoop op een lang leven. Schildpadden zelf kruipen zich makkelijk naar een bestaan van honderd jaar.

Omsin had waarnemers voor een raadsel geplaatst door zijdelings te zwemmen, zonder haar linkerpoot te gebruiken. Dat bleek na onderzoek omdat zij aan die kant gebukt ging onder het geld. De operatie duurde zeven uur en volgens de dierenartsen werd een dergelijke ingreep in de wereld voor het eerst uitgevoerd.

"We denken dat het een maand duurt voordat de schildpad volledig is hersteld'', zei Nantarika Chansue, van de faculteit diergeneeskunde van Chulalongkorn Universiteit, eraan toevoegend dat de schildpad nog eens zes maanden fysiotherapie nodig zal hebben.  

Er was geen directe schatting van de waarde van de munten, waaronder sommige buitenlandse en vele verroeste.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug