Zeehond sterft door touw rond hals in Wenduine

rv
Op het strand van Wenduine is vanochtend een zeehond aangespoeld die verstikt was geraakt in een nylon touw. "Dit illustreert dat zwerfvuil ook bij ons slachtoffers maakt onder de mariene fauna" klinkt het bij het Belgisch instituut voor natuurwetenschappen.

Het was marien bioloog Jan Haelters die het kadaver vond. Volgens hem heeft het beest enorm afgezien. Door de groei van het dier, maakte het touw een steeds diepere wonde. Daardoor ging het touw eerst door zijn huid, waarna het tot het vet- en spierweefsel raakte. Op die manier is de zeehond uiteindelijk bezweken. Wellicht stierf het beestje al enkele weken geleden en spoelde het nu pas aan. Het Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen wil nogmaals benadrukken dat iedereen blijft nadenken over de problematiek van het afval in zee.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid mertens

  Ocharme! Waarschijnlijk weer het zoveelste gevolg van het egoistisch MENSDOM dat overal zijn vuil Achterlaat!! Hoge tijd voor meer controle op stranden en kustwacht!! Zware boetes zal wel helpen!

 • serge vansteenkiste

  En juist een bioloog vind dit???

 • chris delanghe

  de zee is inmiddels verworden tot één grote vuilnisbelt dankzijn onze fantastiche beschaving en respect voor de natuur (?)...

 • Mario Vercaigne

  Er sterven meer mensen in het dagelijks verkeer dan zeehonden in een touw hoor en daar wordt weinig tot niets aangedaan ?? Jammer voor dier maar in de natuur worden er veel dieren kapot gemaakt !! Lees ik nergens iets over !!!

 • Wouters Lena

  Wanneer gaat de mens of moet ik beest zeggen eens inzien dat ze hun afval niet in zee of elders achterlaten maar in de daar voorziene afvalbakken. Ben juist terug van Namibië en zelfs tot in de Namib woestijn zag ik lege plastiek flesjes liggen. Schandalig is het. Moet de mens nu alles kapot maken.