Wurgslang eet duif op in midden van drukke winkelstraat in Londen

Twitter
Voorbijgangers konden hun ogen niet geloven toen ze eergisteren plots een boa constrictor op de stoep zagen liggen in Leytonstone High Road in Londen. Het exotische dier was een duif, die vermoedelijk al dood was, aan het verslinden.

"Zoiets maak je niet iedere dag mee. Het was in ieder geval niet echt angstaanjagend, want de slang bewoog nauwelijks, omdat die helemaal rond de duif gewikkeld was", zegt Rachel Garland, die een filmpje maakte en op sociale media deelde, aan BBC News.

Dierenbeschermingsorganisatie RSPCA kwam onmiddellijk ter plaatste en bracht het dier naar een opvangcentrum. "Het is nog helemaal niet duidelijk hoe dit dier in zo’n gevaarlijke situatie terechtgekomen is. Je kan je niet voorstellen wat er allemaal had kunnen gebeuren. Hij had overreden kunnen worden of aangevallen door een ander dier. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een dier dat ontsnapt is. Maar, en dat is nog veel erger, het kan ook zijn dat iemand deze wurgslag opzettelijk op straat achtergelaten heeft", besluit Rebecca Benson, een medewerkster van RSPCA.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.