Ga naar de mobiele website
^ Top

Wraakroepend: eigenaar dumpt hondje op schandalige wijze

Het is vakantie en dat betekent zon, zee en strand. Maar helaas betekent het ook dierendumping. Tijdens vakantieperiodes worden altijd opvallend meer huisdieren aan hun lot overgelaten. Ook deze hond, die met brute kracht over het hek van een dierenasiel wordt gegooid. Een bewakingscamera legde alles vast.

De schokkende beelden van dierenasiel Os Palleiros in het Spaanse Pontevedra tonen hoe een rode auto stopt bij het asiel. Een man stapt uit en draagt zijn hond naar de poort van het asiel. De man wil het arme beestje eerst gewoon rechtstreeks over de hoge poort gooien, maar slaagt daar niet in.

Daarna klimt de man op het hek. Een tweede man geeft hem het hondje aan, waarop die hardhandig aan zijn halsband wordt opgetrokken en aan de andere kant van de poort naar beneden wordt gesmeten. De mannen lopen terug naar hun auto en rijden in volle vaart weer weg. Het beestje komt gelukkig goed neer, maar rent opgeschrikt terug naar de poort, niet begrijpend wat er allemaal gebeurt en waar zijn baasjes naartoe zijn.  

Het dierenasiel heeft de video overhandigd aan de autoriteiten en ook op sociale media vrijgegeven in de hoop om zo de twee mannen te kunnen identificeren. Het asiel meldt dat de hond in goede gezondheid is, maar dat het diertje heel bang en erg gedesoriënteerd is. "Wie dumpt zijn hond nu zo wreed, zo meedogenloos? Zonder om te kijken, alsof het een stuk afval is." Het asiel hoopt snel nieuwe lieve baasjes voor de viervoeter te vinden.

screenshot
screenshot

Buenos días!!!Antes de nada, deciros que estamos abrumados. Ni en el mejor de los casos podíamos imaginarnos que el...

Posted by Protectora de animales Os palleiros on  Saturday, August 8, 2015

Esto que veis en las imágenes ocurrió ayer en la prote sobre las 21.30. Estos desgraciados no tuvieron reparo, a plena...

Posted by Protectora de animales Os palleiros on  Friday, August 7, 20154 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marijke Braeken

  Goed dat 't kleurenbeeld is nu zie je goed wie 't was.

 • Kathy Schraudt

  Afgrijselijk hopelijk pakke ze die 2 nog en een fikse zware boet.

 • Snair Drum

  Walgelijk, terwijl alles relatief blijft! Normaal worden huisdieren verdronken, levend begraafd ezv ezv.. Deze twee gentlemen waren beschaafd genoeg om de hond aan een asiel te "overhandigen".. Zelfs hooligans en moordenaars hebben een codex van eer

 • Frank Triolet

  Met nr plaat en gezicht op internet plaatsen

Meld een bug