Wormachtig, blind amfibie dat kop in het zand steekt vernoemd naar Donald Trump

Envirobuild vrolijkte de foto van de amfibie dermophis donaldtrumpi (links) nog een beetje op door hem voor extra gelijkenis het haar van de president te geven.
EnviroBuild/rv Envirobuild vrolijkte de foto van de amfibie dermophis donaldtrumpi (links) nog een beetje op door hem voor extra gelijkenis het haar van de president te geven.
Een nieuw ontdekte diersoort, een blind amfibie dat zijn kop graag in het zand steekt, is vernoemd naar de Amerikaanse president Donald Trump. Die twijfelachtige eer viel de president te beurt nadat een bedrijf in duurzame bouwmaterialen de rechten voor de naamgeving van de amfibie bij een veiling opkocht.

Het 10 centimeter lange amfibie, dat niet alleen blind is, maar ook geen pootjes heeft, werd in de wateren van Panama aangetroffen. Volgens Aidan Bell, CEO van Envirobuild, komt het karakteristieke ‘kop in het zand steken’ van de dermophis donaldtrumpi sterk overeen met Trumps houding wat betreft klimaatverandering en de opwarming van de aarde.

Bell betaalde 25.000 dollar voor de rechten op de naamgeving. Dat bedrag gaat integraal naar de Rainforest Trust. Wetenschappers hebben ermee ingestemd om de naam dermophis donaldtrumpi te zullen gebruiken in hun publicaties over de amfibie.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er een dier naar de controversiële Amerikaanse president is vernoemd. Eerder werd al een giftige rups met een vacht naar Trump vernoemd, evenals een fazant met gouden veren en vorig jaar nog een mot “met een kleine penis en een geel kroontje”: de neopalpa donaldtrumpi.

Door het veranderende klimaat kregen de Amerikanen dit jaar alleen al te maken met zowel bosbranden als overstromingen, maar toch blijft Trump klimaatverandering als een hoax zien. De reactie van de president op een rapport van zijn eigen regering, dat vorige maand gepubliceerd werd en voorspelde dat klimaatverandering steeds meer invloed zal gaan hebben op de levens van Amerikanen, sprak boekdelen: “Dat geloof ik niet.”
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Vaelen

  Klimaatverandering is niet volledig aan de mens te wijten. Nog voor de mens bestond waren er ook ijstijden en hittegolven over de ganse aardbol, met overstromingen en bosbranden, tsunami's, aardbevingen/verschuivingen en gesmolten poolkappen. Maar ja, dat lag aan de scheten van de dino's zeker? De mens zal wel een stukje de boel beinvloeden, maar is niet voor de volle 100% de oorzaak ervan.

 • Diane Bernaerts

  Respect moet je verdienen! En vermits Trump zelf niet eens weet wat "respect" betekent en niets anders doet dan roepen, tieren, beledigen en uitschelden.... En @Dennis: andere republikeinse presidenten kregen wél respect, zelfs Bush jr.! Dit heeft niets met republikein/democraat te maken, maar alles met het verachtelijke wezen dat Trump is.

 • Christiaan Goethals

  @Jürgen Hertoghe. Juist Jürgen, de klimaatswijziging is er, maar..............heeft nooit stilgestaan. Informeer je, lees eens iets over vb.............. de Doggersbank, meer waarheid dan sommige klimaat-wetenschappers uitkramen.

 • Jürgen Hertoghe

  Ronduit triest, onvoorstelbaar zelfs, dat sommigen hier net als Trump de klimaatswijziging in twijfel trekken! Beste sceptici, informeer u aub ten gronde! De klimaatswijziging en 6e massa-extinctie wordt door 99% van de klimaatwetenschappers bevestigd, net zoals vast staat dat de oorzaak antropogeen is. PS voor de Trump aanhangers: antropogeen = te wijten aan menselijke activiteit

 • Robert Tijsmans

  De klimaathysterie mag gaan stoppen. Trump heeft alweer gelijk om die onzin niet te pikken.