Woedende neushoorn ramt auto in Duits safaripark. Bezoeker filmt aanval

Foto ter illustratie: twee neushoorns in het safaripark in Hodenhagen.
EPA Foto ter illustratie: twee neushoorns in het safaripark in Hodenhagen.
Een neushoorn heeft in een safariperk bij het Duitse Hodenhagen (Nedersaksen) een auto aangevallen en omver geduwd. De inzittende liep volgens het Serengeti-Park blauwe plekken op, maar zou verder ongedeerd zijn gebleven.

Een bezoeker filmde de aanval door de 30 jaar oude neushoorn Kusini. Die ramde de auto van een medewerkster met zoveel kracht dat het voertuig omver rolde. De vrouw is volgens in een auto van collega's in veiligheid gebracht.

De beelden zijn gepubliceerd door de krant Bild. Het is volgens het park nog onduidelijk waarom het dier door het lint ging. Kusini woont sinds ongeveer anderhalf jaar in het safaripark en moet nog wennen. Het is niet de bedoeling dat het dier vrij rondloopt op momenten dat bezoekers met hun eigen wagens door het park rijden.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Vandriessche

  Waarom moet men persé verkeer toelaten tussen die krachtige wilde dieren. Het is al niet genoeg dat ze in gevangenschap moeten leven, ze moeten ook nog massaal verkeer tussen hun poten en kroost toelaten! Of je dit dier nu ziet van 3 of 15 meter, dat zal het verschil niet maken. De neushoorn heeft duidelijk gemaakt, wie de baas en vooral de sterkste is!

 • oswald billiet

  Ja, als je met je wagen tot onder de staart van dat dier wil rijden voor die selfie, dan moet je aanvaarden dat de neushoorn daar eventjes anders door denkt. Zo schattig is zijn zetje dan ook niet.

 • Tom Vandensavel

  Erg , maar wat een schattig neushoorntje op de foto

 • Triene Despriet

  De dieren hebben gelijk !!! Mensen doen van alles en nog wat met dieren, geld geld geld !! Zo hartverscheurend erg !

 • Pol Van Gils

  afschieten!!! zomaar een auto aanvallen een gevaar voor onze maatschappij. blij dat het beestje nog leeft!!!