Woedende menigte Indiërs doodt tijger met tractor na aanval op mens

Illustratiefoto.
Getty Images Illustratiefoto.
Een boze meute heeft in India een tijger gedood die een mens zou hebben aangevallen. Zo'n driehonderd mensen belaagden het dier met bijlen en speren in het Dudhwa Tijgerreservaat. Ook gebruikten ze een tractor als wapen, zeggen de autoriteiten.

De dorpelingen gingen in de aanval nadat een man uit het gebied was toegetakeld door een tijger. “Terwijl wij de gewonde man overbrachten naar het ziekenhuis, omsingelden dorpelingen de grote kat. Ze verpletterden het dier met een tractor'', zei de onderdirecteur van het reservaat tegen de krant Hindustan Times. De aangevallen man overleed later aan zijn verwondingen.

Enkele dagen eerder was ook al ophef ontstaan over de dood van een tijger die mogelijk dertien mensen had gedood. Jagers schoten het dier dood na een klopjacht. Dierenrechtenactivisten zeggen dat mensen de leefgebieden van tijgers binnendringen, met conflicten tot gevolg.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Danny Govaerts

    En nooit staan die domme mensen er bij stil dat die dieren gewoon hun land verdedigen tegen indringers .de mens en zijn expansie drang..

  • Nicolas Van Hoecke

    Spijtig. Weer een tijger minder en weer door de mens die maar natuur blijft innemen.

  • Danny Damiaens

    Achterlijk volk,blijft daar weg!