Witte haai zwemt angstaanjagend dicht bij surfer

De witte haai zwemt net achter de surfer in Cape Cod door.
Orleans, MA - Natural Resources De witte haai zwemt net achter de surfer in Cape Cod door.
Een surfer lag rustig op zijn plank bij het schiereiland Cape Cod in Massachusetts toen hij omkeek en net achter hem een witte haai zag passeren. Joe Mault van Orleans Camera and Video kon het moment voor de eeuwigheid vastleggen.

Het Natuurpark van Orleans postte de straffe foto op Facebook met de waarschuwing voor badgasten om altijd attent te blijven. Zeker omdat nu het piekseizoen voor witte haaien aan de gang is.

De bijna-ontmoeting tussen de haai en de surfer vond vanochtend om 8 uur lokale tijd (14 uur bij ons) aan Nauset Beach plaats.

Vorig jaar werden er volgens de Universiteit van Florida wereldwijd 66 aanvallen van haaien op de mens genoteerd, waarvan twee in Massachusetts. In september vorig jaar kwam een man om op Cape Cod nadat hij gebeten was door een haai. Het was het eerste dodelijke voorval met een haai sinds 1936. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Janssens

  Er sterven jaarlijks meer mensen door aanvallen door bijen of door een blikseminslag dan door haaien. En aan trolletje Robert Gerts ga ik zelf niet meer woorden vuilmaken dan dit.

 • Nicolas Van Hoecke

  Als je in zo wateren gaat zwemmen of surfen dan speel je met risico's. Die haaien gaan gewoon op hun instinct af maar zijn geen menseneters.Ze kunnen u aanzien voor iets anders of gewoon nieuwsgierig zijn maar een haai kan geen lekje geven als een hond dus bijt ie even. Als een haai een mens echt aanvalt puur om te doden dan is het omdat hij dacht dat je iets anders was of omdat hij uitgehongerd is.

 • Jesse Bil

  Ik vind dit soort artikelen vreselijk. Haaien hebben al zo een ontzettend verdraaid beeld in de mensenwereld. En wederom worden ze in beeld gebracht als de vijand! Zoek de feiten eens op. Het aantal aanvallen dat door haaien plaatsvind in een jaar ligt zo vreselijk laag, die beesten doen ons nagenoeg nooit iets. Maar omdat ze er agressief en gevaarlijk uitzien gaan we daar klakkeloos vanuit. Die vreselijke haaienfilms zijn net zo onecht als disneysprookjes. Die geloof je toch ook niet zomaar

 • ROBERT GERTS

  Van mij mogen ze de Chinezen laten doen! Ik haat die rotbeesten! Net als krokodillen! Uitroeien die handel!

 • robrecht Peeters

  het haai toerisme gooit aldaar hoge ogen doordat het er wemelt van zeerobben, zeer druk bezocht wordt door de haaien. waarschijnlijk daarom dat hij, de buik rond gevreten, de surfer met rust laat.