Wilde bruine beer duikt op in Duitsland

Het mannenbeertje werd op nachtcamera's gespot.
BAYERISCHE STAATSFORSTEN Het mannenbeertje werd op nachtcamera's gespot.
Voor het eerst sinds dertien jaar is er in het zuiden van Duitsland weer een wilde bruine beer gespot. De ronddwalende beer werd met een natuurcamera gesignaleerd in de Duitse Alpen, in de stad Garmisch Partenkirchen, zo melden plaatselijke media. 

De zwervende jonge beer, naar verluidt een mannetje, zou naarstig op zoek zijn naar een metgezel om zich mee voort te planten. De kans dat het lukt, is echter klein. De beer is waarschijnlijk de enige van zijn soort in de wijde omgeving. Een woordvoerder van het Landesamts für Umweltschutz, het lokale ministerie van milieu verklaart tegenover lokale media dat het dier waarschijnlijk uit de Italiaanse regio Trentino aan is komen lopen. 

Tien jaar geleden liep er voor het eerst weer een wilde beer door Duitsland. Beer Bruno werd in 2006 doodgeschoten toen hij op strooptocht ging en zo voor problemen zorgde.

Voorzichtige terugkeer

In de Pyreneeën en de Alpen was de beer bijna uitgestorven maar nu lijkt hij bezig met een voorzichtige terugkeer. Ook in Scandinavië en Oost-Europa gaat het goed met de berenpopulatie.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Verkest

    Wanneer gaan ze die afknallen zoals naja de wolf, weer een zeldzame trofee

  • Karel Vanormelingen

    1 bruine beer maar