Wandelaar overleeft trektocht niet, trouwe hond blijft blaffen tot reddingswerkers zijn baasje vinden

Pierce County Sheriff's Department Facebook
Agenten van Pierce County in Washington hadden een 64-jarige wandelaar mogelijk nooit gevonden, was het niet voor zijn viervoeter. Hondje Daisy bleef trouw aan haar baas, zelfs na de dood.

Een vrouw uit de omgeving belde vorige week donderdag ‘s nachts naar de politie. Haar man en hun hondje Daisy kwamen maar niet naar huis. De twee waren woensdag een wandeltocht gaan maken. “De man had niet gezegd waar hij juist naartoe was gegaan en was niet thuisgekomen voor het donker”, stelt het politiekorps. “De vrouw had wel gezien dat hij recent online locaties voor het zoekspel geocaching had opgezocht in de omgeving van Evans Creek nabij Eatonville.” 

Met die info startte de politie een zoekactie. Maar het gebied was groot en de autoriteiten hadden geen geluk. In de late namiddag vonden ze de wagen van de zestiger, waarin een lijst met nog meer geocaching-locaties lag. Ongeveer een uur later hoorde een agent in de verte plots stil geblaf. Onophoudelijk geblaf. 

Geblaf

De politieman baande zich een weg door de dichte begroeiing, richting het geluid. En toen zag hij een hondje dat heel erg op Daisy leek, vlakbij een gevaarlijk steile oever boven de Marshall River. Het beestje veroerde zich niet, maar bleef blaffen. Na een moeilijke klim van nog eens 30 minuten door de dichte bossen bereikte de agent de hond. Haar baas lag vlak naast haar.

Met een speciaal touwsysteem kreeg het zoekteam de man uiteindelijk weg uit het bos, maar de redders konden helaas enkel nog het overlijden van de wandelaar vaststellen. Vermoedelijk is de man ten val gekomen en bezweken aan de opgelopen verwondingen. “Hoewel dit verhaal een triestig einde heeft, is de loyaliteit van zijn hond ongelofelijk”, aldus de politie. “We hadden hem nooit gevonden zonder haar hulp.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ivan Gabriels

    Van trouwheid gesproken.Honden,je kan er geen beter viervoeter bij bedenken.

  • Etienne Huylebroeck

    De beste vriend vd mens