Wandelaar gedood door grizzlybeer in Yellowstone

Grizzlyberen in Yellowstone National Park.
AFP Grizzlyberen in Yellowstone National Park.
In het Amerikaanse natuurpark Yellowstone is een wandelaar gedood door één of meerdere grizzlyberen. Dat melden de parkautoriteiten.

Het lichaam van de man werd vrijdagmiddag gevonden in het bekende natuurpark in Wyoming. De omstandigheden zijn nog niet volledig opgehelderd, maar de verwondingen op de armen van de man wijzen op een aanval door één of verschillende beren, zo zeggen de beheerders van het natuurreservaat. Er zijn rond het lichaam, dat "gedeeltelijk is opgegeten", ook sporen gevonden van een vrouwtjesbeer en haar jong.

Het slachtoffer is een man uit Montana die werkte voor een bedrijf dat drie medische centra in het park beheert. De wandelroute waar de man werd gedood, is afgesloten voor het publiek. Parkwachten hebben vallen gezet om de twee beren te vangen. Als dat lukt, worden ze afgemaakt.

Jaarlijks bezoeken meer dan drie miljoen mensen het Yellowstone-park. Het is uitzonderlijk dat iemand in het park wordt aangevallen door een grizzlybeer. Volgens de National Park Service (NPS) komt dat gemiddeld eens per jaar voor. Dat een beer een mens doodt, is nog veel zeldzamer. In de 140 jaar dat het nationale park bestaat, is dat maar zeven keer gebeurd.

Toch herhalen de beheerders van het park graag de veiligheidsadviezen: op de paden blijven, zich in groepen van minstens drie personen verplaatsen en altijd een berenspray meenemen.