Exclusief voor abonnees

Waarom u dat wespennest beter laat hangen

Een wespennest haalt gemiddeld 80.000 muggen en vliegen per dag uit de lucht

RV
De hitte doet wespen floreren, waardoor ze niet meer weg te slaan zijn van uw zonnig tuinterras. Toch zouden we hun komst beter toejuichen dan verfoeien, menen experts. "Een gemiddeld wespennest haalt 80.000 vliegen en muggen per dag uit de lucht."

Wanneer ze nog maar in de buurt van onze eettafel komen huiveren we, en nesten tegen onze gevel? Die moeten zo snel mogelijk verwijderd worden. Het is duidelijk, we zijn de wespen liever kwijt dan rijk en daarvoor halen we massaal de vliegenmepper boven of bellen we de brandweer om nesten van het zwart-gele gevaar te komen uitroeien.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lydia Appelmans

  Evelien Wouters wat een onwetende uitspraak. Bijen zorgen ervoor dat wij voedsel hebben. Bijen uitgestorven... mensen ook.

 • Polle Vandendesser

  Allemaal zever had een wespennest in onze tuin in de grond ,we zijn nog nooit zoveel gebeten van de muggen deze zomer trouwens eten alleen muggen enz bij opstart van colonie !

 • Jos Plessers

  Enige jaren geleden..een ondergronds wespennest.Ik stond net erboven.2 wespen in mijn broekspijp.Nu,ik verzeker je,zo snel heb ik mijn broek nooit uitgedaan.telaat hoor.2 steken in mijn bil.Ik moet dus ook niks hebben van die beesten

 • Marino De Meester

  Wespen hebben een rol in de voedselketting, muggen en andere insecten vallen ten prooi aan wespen. Respect voor alle dieren.

 • Ivan Gabriels

  Op dat vlak,ben ik ne gelukzak.Net als voreg jaar,maar 2tal wespen doodgemept.Ik moet er niks van weten,van die krengen!