Vrouw vrijgesproken voor doodsteken hond van buren

Een Duitse jachtterriër (archieffoto).
thinkstock Een Duitse jachtterriër (archieffoto).
De rechter in de Franse stad Montpellier heeft vrijdag een 33-jarige moeder vrijgesproken voor het doodsteken van de hond van haar buurvrouw in de zuidelijke gemeente Saint-Jean-de-la-Blaquière. Volgens de rechter gaat het om zelfverdediging nadat de hond haar kat had aangevallen, luidt het volgens de krant France Bleu Hérault.

Op tweede kerstdag zat de vrouw met haar twee jonge kinderen thuis op de sofa toen ze een luide klap tegen het raam hoorde. Isco, de Duitse jachtteriër van de buren, bleek ontsnapt uit zijn hok. De moeder en haar kinderen zagen tot hun ontsteltenis hoe de ongeveer veertig centimeter hoge hond hun hevig bloedende kat Oz tussen zijn bek hield en hem tegen het raam sloeg.

De moeder begon daarop een bezem en een mand naar de terriër te gooien. De hond liet niet los waarop de vrouw een stoel vastgreep en enkele slagen uitdeelde. Ook dit had geen effect. De radeloze vrouw nam vervolgens een keukenmes en stak de hond Isco neer. 

De viervoeter overleefde de messteek niet. Ook kater Oz bezweek aan de verwondingen. Het baasje van de hond vond dat er sprake was van geweldpleging en stapte daarop naar de rechter. De moeder wiens identiteit niet bekend werd gemaakt, kreeg echter de vrijspraak. Volgens de rechter betrof het wettige zelfverdediging daar de hond mogelijk ook haar kinderen in gevaar bracht.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Floris Nijs

    Zo moesten er meer rechters zijn.

  • Nicky Bud

    Wijze rechter. Een hond die (dood-) bijt mag niet in onze samenleving. Als ze een kat doodbijten, dan bijten ze ook een baby dood.