Vrouw springt in arena om stervende stier te troosten

Twitter
Dierenrechtenactiviste Virginia Ruiz (38) kon het niet aanzien hoe een gewonde stier na een gevecht in het Spaanse Malaga aan zijn lot werd overgelaten. De dappere vrouw sprong daarom de ring in en rende naar het stervende dier om het enkele troostende woorden toe te fluisteren. "Ik wilde hem liefde geven voor hij zijn laatste adem uitblies".

"Ik zag hoe hij daar lag te lijden, ik voelde zijn pijn en zijn verdriet", vertelt Virginia aan het dierenmagazine The Dodo. "Ik wilde hem nog een keer liefde geven voor hij zijn laatste adem uitblies", zo verklaart Virginia haar moedige daad van gisteren in de arena van Malaga. De dierenrechtenactiviste bezocht de arena naar eigen zeggen enkel om beelden te maken van de gruwelen die er zich afspelen.

Toen ze de stervende stier weerloos zag liggen, kon ze zichzelf niet bedwingen om ernaar toe te gaan en haar lichaam op het dier te leggen. Lang duurde haar troostpoging niet: enkele minuten later werd ze al van de stier gesleurd, onder een luid joelend publiek. "Ze riepen 'fuera!' (ga weg!) en ze scholden me de huid vol". De stier werd nadien doodgestoken.

Virginia Ruiz komt al sinds 2008 op voor de dierenrechten van stieren. Ze vindt dat Spanje moet afzien van zijn traditie van stierengevechten. "Zo'n 1500 mensen zaten gisteren in het publiek, onder hen veel kinderen. Dat is onaanvaardbaar", aldus Ruiz.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.