Vrouw ontdekt thuis gigantische spin op de muur en krijgt hulp van internet

Facebook
Een Australische vrouw heeft de schrik van haar leven beleefd toen ze door haar huis liep en plots een gigantische spin op de muur zag zitten. Laree Clarke wilde het dier geen pijn doen, maar wilde het ook liever niet in haar huis en daarop riep ze de hulp in van het internet.

“Is er iemand die dit uit mijn huis zou kunnen verwijderen”, schreef ze op Facebook. Al snel werd duidelijk dat het om een jachtkrabspin ging. Die spinnen kunnen met hun poten wel 15 tot zelfs 30 centimeter overspannen. Ze komen vaker voor in Australië en zijn ondanks hun postuur niet agressief of gevaarlijk voor de mens. Integendeel, ze zouden zelfs een goede hulp zijn tegen ongedierte.


Dat nam niet weg dat Facebook helemaal flipte bij de beelden. Sommigen raadden de vrouw aan om te verhuizen of haar huis in brand te steken en zo snel mogelijk weg te rennen. Gelukkig was er ook iemand die vlakbij woonde en aanbood om haar te helpen de spin gewoon buiten te zetten. Dat is ook wat uiteindelijk gebeurde. Samen konden ze het dier in een boom zetten.

Laree Clarke

Bluewater News (Townsville, North Qld) has 8,851 members. PLEASE REMEMBER TO FOLLOW THE RULES Anything that may be of interest in the Northern Beaches...
61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Soraja Salluyts

  Lol ik spring al omhoog van een huisspin laat staan moest zo ene hier in België zitten zou helemaal flippen dan.

 • Christine Laevers

  Waarom zo'n prachtig beest doodtrappen of verpletteren ? Waarom eigenlijk ? Gebrek aan zelfvertrouwen ? Opgevoed in een ivoren toren ?

 • Ronny Vansteelandt

  Als tiener liet ik elke spin op mijn kamer zitten. Die van in de keuken en badkamer zette ik erbij. Mijn ma had veel te veel schrik om in mijn kamer te komen curejeuzeneuzen. Ze was als de dood voor die beestjes.

 • Stefan Paul

  @ koenraad: een soepbord groot is wat overdreven. De grootste soorten tarantula behoren tot het genus Theraphosa waarvan er 3 soorten zijn. Deze kunnen inderdaad een spanwijdte bereiken van ongveer 30cm maar leven in Zuid-Amerika en niet in Afrika. Een van de grootste Afrikaanse soorten is de soort Pelinobius muticus en deze behaalt bijlange niet het soepbord qua spanwijdte. Ook komen deze niet in Congo voor. Er wordt al gauw overdreven in zulke verhalen natuurlijk. :-)

 • marnick dedier

  er is een Frans gezegd ivm spinnen, " le matin, tu tues le chagrin, le soir , tu tues ton espoir", dus het goede moment kiezen om de spinnetjes te doden, alhoewel ik zelf buiten zet en moet oppassen, mijn poes is er dol op.