Vrouw ontdekt koningspython bij verhuis naar nieuwe flat

De vrouw nam onmiddellijk een foto van het dier en waarschuwde de politie.
Kantonspolizei Zürich De vrouw nam onmiddellijk een foto van het dier en waarschuwde de politie.
Een Zwitserse vrouw verhuisde dinsdagavond naar een appartement in Dietikon, een gemeente in het kanton Zürich, en trof daar een onverwachte gast aan: een koningspython. 

Het gaat om een niet-giftige boa constrictor uit Centraal-Afrika. Hij is tussen de zestig en zeventig centimer lang. De vrouw nam onmiddellijk een foto van het dier en waarschuwde de politie, zei de kantonnale politie van Zürich. Toen de reptielenspecialist ter plekke kwam, was de koningsslang verdwenen. Hij zat verstopt in de structuur van de keuken. Vooraleer de slang gevangen kon worden, moest eerst de helft van de keuken uit elkaar gehaald worden.

Het is nog niet geweten hoe het reptiel op het appartement is beland. Mogelijk behoort het dier toe aan de vorige huurders. Zij zullen alleszins snel gecontacteerd worden. Een andere mogelijkheid is dat het dier op eigen initiatief is binnengedrongen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Liam Van eynde

    Zoals lander vrebosh zegt jullie moeten dringend iemand aan nemen voor determinatie van dieren en in het bij zonder reptielen. Wat ik al heb gelezen van jullie is niet te schatten. Dit is een krant dit moet correct zijn. En even op google kijken is niet veel gevraagd he en het duurd geen 5min voor je weet hoe een boa, python regius (koningspython) of een koningsslang er uit ziet. Aanpassen dit en naar de toekomst beter opzoeken!

  • Lander Vrebosch

    Willen jullie dit artikel aub aanpassen? Op de foto staat een koningspython, maar dan in het artikel zelf spreke jullie over een boa constrictor en een koningsslang. Dit zijn dus 3 totaal verschillende soorten slangen!