Vrouw filmt zichzelf terwijl ze bedreigde en beschermde dieren opeet in de hoop rijk te worden via Youtube

Youtube, Twitter
Het leek Ah Lin Tuch een topidee om online geld te verdienen: video’s waarin ze allerhande dieren vangt, vilt, kookt en vervolgens oppeuzelt. Een bedreigde vissende kat, beschermde vogels, een koningscobra, kikkers, een haai, ... de vrouw speelde het allemaal naar binnen. Ze wordt nu samen met haar man vervolgd door het Cambodjaanse Ministerie voor Natuurbescherming.

Op haar Youtubekanaal presenteerde de Cambodjaanse haar voedselkeuzes als 'survival kooktips'. Toen enkele kijkers geschokt beseften dat sommige dieren die de dame ergens in een bos nabij Phnom Penh verorberde eigenlijk beschermde diersoorten waren, werden de autoriteiten verwittigd. Het ministerie van Natuurbescherming kon de vrouw en haar man vorige week arresteren, er volgt nu gerechtelijke vervolging. Het paar heeft zich ook publiekelijk moeten verontschuldigen.

“De vissende kat of viskat is met uitsterven bedreigd”, reageert Chea Sam Arngh, hoofd van het Ministerie, verontwaardigd. “De meeste andere dieren die gekookt en opgegeten werden stonden niet op de lijst van bedreigde diersoorten, maar velen zijn wel beschermd, zoals de grote hagedis, de grote reiger en andere vogelsoorten die de revue passeerden.” De video’s waarin de bedreigde en beschermde diersoorten worden opgegeten, zijn intussen verwijderd van Youtube. Maar er circuleren nog beelden waarin Ah Lin Tuch onder meer kikkers, salamanders, een cobra, een haai en een pijlstaartrog binnen werkt.

Natural Life TV Youtube

"Ik wist het niet"

De vrouw had naar eigen zeggen geen flauw idee dat ze bedreigde en beschermde dieren aan het opeten was. “Ik wist vaak niet wat voor dieren we gebruikten of wat de impact op de natuur was”, verklaart ze. Het koppel beweert ook dat ze de wilde dieren meestal gewoon hadden gekocht op een lokale markt. Er wordt nu onderzocht of ze de dieren eigenhandig in het wild hebben gedood of via illegale kraampjes hebben bemachtigd. In sommige video's is evenwel duidelijk te zien hoe Ah Lin Tuch 'jaagt' op dieren in de jungle en vallen uitzet. 

Volgens haar man waren ze in december gestart met de video’s op Youtube. Ze hoopten uiteindelijk rijk te worden via hun kanaal. In totaal hadden ze tot nog toe zo’n 500 dollar verdiend via advertentie-inkomsten. 

Natural Life TV Youtube8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Brent Van Renterghem

  Op zich niks mis mee, ware het niet dat er beschermde dieren bijzaten natuurlijk maar dat gebeurd in België ook hoor door de oude rakkers van jagers, die schieten nog steeds op alles... En dan heb je ook nog de stropers, die illegaal jagen. In feite voert het ANB geen of amper controle's uit in de praktijk! Waar geen controle is doet iedereen maar wat...

 • Albert Hessens

  "Ik wist het niet" De meest ergerlijke woorden die je maar kan horen ..., weg ermee ...

 • Fred Demey

  dat ze haar laten opeten van de wilde dieren dat zou nog eens nieuws zijn

 • Jan Deman

  ze kan niet zwaar genoeg gestraft worden...

 • Elke Celis

  Foei Youtube. Compleet geschifte praktijken worden toegestaan, dierenleed mag gewoon aangemoedigd worden, maar een kanaal als bijvoorbeeld Vet Ranch, waar operaties ongecensureerd worden getoond voor educatieve doeleinden, wordt monetair geweerd voor adverteerders. Schaam u. En fie onnozele troela zouden ze moeten vervolgen tor haar laatste cent and then some.