Vrouw (38) steekt hond levend in brand, maar krijg nu zelf doodsbedreigingen

Activisten eisen gerechtigheid voor Duitse herder Fudji

Bij de rechtbank van Chalon sur Saone verzamelden gisteren meer dan 200 dierenactivisten om gerechtigheid te eisen voor Fudji. Op 10 september kent de vrouw haar straf.
Twitter @perenonfbleu Bij de rechtbank van Chalon sur Saone verzamelden gisteren meer dan 200 dierenactivisten om gerechtigheid te eisen voor Fudji. Op 10 september kent de vrouw haar straf.
Een Franse vrouw (38) heeft de hond van haar ex met benzine overgoten, om het dier daarna levend in brand te steken. Ze liet de Duitse herder Fudji voor dood achter in een veld. Nu krijgt de vrouw echter zelf doodsbedreigingen van woedende dierenliefhebbers. Gisteren verscheen ze voor de rechter. Zo'n 200 dierenactivisten verzamelden aan de rechtbank om gerechtigheid te eisen voor Fudji.

De daderes is zelf een amateur-hondenfokster. In de nacht van 9 op 10 augustus overgoot ze Fudji, de hond van haar ex-vriend, met benzine en stak hem levend in brand in Sagy, een dropje in het Franse departement Saône-et-Loire. De hond van 9 jaar oud werd als 'vermist' opgegeven. Maar een dag later trof de partner van de eigenaar hem aan in een veld in de buurt, zwaar verbrand, zwevend tussen leven en dood.

De vrouw overgoot de Duitse herder Fudji met benzine, en stak hem daarna levend in brand. Een dag later werd hij zwaar verbrand en zwervend tussen leven en dood azangetroffen.
RV De vrouw overgoot de Duitse herder Fudji met benzine, en stak hem daarna levend in brand. Een dag later werd hij zwaar verbrand en zwervend tussen leven en dood azangetroffen.

Na die gruwelijke ontdekking opende de gendarmerie van Saône-et-Loire een onderzoek. Enkele dagen later bekende de vrouw aan de politie wat ze de hond had aangedaan. Fudji werd nog opgevangen in een dierenkliniek, maar stierf op 20 augustus aan zijn verwondingen.

Dierenliefhebbers in Frankrijk zijn woedend over het gruwelijke geval van dierenmishandeling. "Barbaars", klink het. Een tiental verenigingen van dierenwelzijn diende een klacht in tegen de vrouw. Ze stelden zich burgerlijke partij. Gisteren verzamelden meer dan 200 activisten voor de rechtbank van Chalon sur Saone en sociale media staan vol met boodschappen als 'Justice pour Fudji'. De vrouw, die moeder is van twee kinderen, kreeg ook al doodsbedreigingen.

Fudji werd nog verzorgd in een dierenkliniek, maar op 20 augustus overleed hij aan zijn verwondingen.
RV Fudji werd nog verzorgd in een dierenkliniek, maar op 20 augustus overleed hij aan zijn verwondingen.

Voor de rechtbank drukte de beklaagde haar spijt uit. "Ik betreur oprecht wat ik heb gedaan. Naar mening op dit moment is het onvergeeflijk is," zei ze. Haar advocaat benadrukte dat haar cliënte door een moeilijke periode gaat en al gevolgd werd door een psycholoog nadat ze zichzelf van het leven probeerde te beroven. De vrouw zegt dat ze een fobie ontwikkeld tegen de Duitse herder, omdat die altijd agressief was tegen haar. "Ik wilde hem weg", vertelde ze.

Er werd 18 maanden celstraf geëist, waarvan negen maanden effectief. De rechtbank spreekt zich op 10 september uit over haar straf.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Angelo Cabooter

  30 jaar gevangenisstraf voor haar

 • Christine Laevers

  Een goede raad : wie een relatie stopzet, kan beter alle huisdieren onmiddellijk in veiligheid brengen. Van de hond en de kat tot en met de tropische vissen.

 • EVELINE SLEVEN

  Hoe zwaarder de straf hoe beter!!!! eerst de hond iets aan doen en dan spijt. Die spijt is om niet de gevangenis in te moete.

 • Diana De Wit

  Wat een monster dat wijf!!!

 • Ilse Braet

  Maar 18 maanden, beter 18 jaar de bak in!!!! RIP Fudji