Vreemdgaan? Zo lossen pinguïns dat op

De meeste pinguïnsoorten leven monogaam, maar dat wil niet zeggen dat alles altijd peis en vree is. National Geographic kon de apotheose van een driehoeksverhouding op beeld vastleggen, tot groot verdriet van heel wat mensen.

Het zou zo een verhaallijn uit Thuis of Familie kunnen zijn: de mannetjespinguïn komt thuis en vindt zijn vrouw in 'bed' met een andere pinguïn. Hij heeft een vrij menselijke reactie: hij probeert de indringer tot moes te slaan. "De meeste vogels hebben holle botten in hun vleugels, maar pinguïns hebben stevige botten in hun flippers. Ze gebruiken die zoals een knuppel en kunnen tot wel 8 slagen per seconde uitdelen", deelt National Geographic intussen behulpzaam mee, terwijl de pinguïns langzaam rood kleuren van het bloed.

De twee blijken aan elkaar gewaagd en vragen uiteindelijk het vrouwtje met wie ze nu precies in zee wil. Ze kiest zonder pardon voor haar minnaar, waarna haar man een laatste aanval uitvoert. Het haalt echter weinig uit: "Het vrouwtje heeft geen tijd voor verliezers", deelt de commentator cru mee. De arme, bebloede pinguïn moet noodgedwongen afdruipen, waarbij hij ook nog eens over een tak struikelt. De National Geographic-man ziet echter Monty Python-gewijs de positieve kant van het verhaal: "Er zijn nog genoeg vissen in de zee."

De twitterende wereld kan het voorval echter een stuk moeilijker van zich afzetten. De gedupeerde pinguïn kan op veel sympathie rekenen, en velen laten er letterlijk een traantje bij. Hopelijk kan National Geographic ons snel vertellen hoe het met het mannetje afgelopen is?