Voor het eerst babygorilla geboren in Beekse Bergen

Heuglijk nieuws uit Safaripark De Beekse Bergen. Daar is gorilla Kisiwa bevallen van een jong. Het is de eerste keer dat er een gorilla geboren wordt in het Safaripark. 

De geboorte is bijzonder. Niet alleen omdat het de eerste baby gorilla is voor het park, maar ook omdat deze gorilla behoort tot de westelijke laaglandgorilla’s, die met uitsterven worden bedreigd. Gorillavrouwtjes krijgen ook maar één keer per vier jaar een jong en in hun hele leven slechts twee tot zes jongen”, aldus Rens Willemsen, General Manager van Safaripark De Beekse Bergen.  

Moeder en kind maken het goed. De kleine gorilla is samen met haar moeder vanaf nu voor alle bezoekers van Safaripark De Beekse Bergen te zien op het vernieuwde gorilla-eiland, aan het begin van het park. 

Zowel de naam als het geslacht van het diertje is nog niet bekend. Voor de naam schrijft het park binnenkort een wedstrijd uit, waarin mensen namen kunnen insturen. 

De babygorilla bij moeder Kisiwa
Beekse Bergen De babygorilla bij moeder Kisiwa

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.