Vliegende mieren teisteren Moskou

Jens Buurgaard Nielsen
Nu ook in Moskou de temperaturen tot zomerse waarden zijn opgelopen, wordt de Russische hoofdstad geteisterd door een plaag van vliegende mieren die in de stad voor de nodige overlast zorgt. Dat meldt The Moscow Times.

De mieren, die al vliegend paren mogen dan hinderlijk zijn, ze zijn volgens de milieubeschermingsdienst in het Moskouse stadhuis "irritant, maar niet gevaarlijk". "Met deze rituele paringsdans zorgen de vliegende mieren ervoor dat het voortbestaan van de soort geregeld wordt", zegt een woordvoerder van de stad Moskou.

De hinderlijke insecten teisterden met hun jaarlijkse vliegende paringsritueel de afgelopen weken onder meer ook het tennistoernooi van Wimbledon in Londen, waar tennissers meermaals uit hun concentratie werden gehaald.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philippe Vander Haeghen

  Dit zijn nu eens vieze schepsels.

 • Peter Van de Velde

  Welke interessante onderwerpen weer vandaag...vliegende mieren zijn hier toch ook? Of ze al parend rondvliegen heb ik nog niet gezien. Rondvliegend paren, dat ik daar nog niet aan gedacht heb, boven n terrasje of zo.

 • Febe Chapin

  Hou uw huis proper, gebruik venster netten en je zult er geen last van hebben.

 • Jean West

  In België is dit toch ook ieder jaar aan de gang.