Vleermuizen bezwijken massaal onder Australische hitte: ze koken letterlijk dood

Natuurbeschermers probeerden zoveel mogelijk diertjes nog te redden, maar in veel gevallen kwam die hulp te laat.
Twitter Natuurbeschermers probeerden zoveel mogelijk diertjes nog te redden, maar in veel gevallen kwam die hulp te laat.
De hitte in Australië is momenteel zo groot dat vleermuizen dood uit de bomen vallen. Zeker honderden en mogelijk duizenden vleermuizen bezweken al aan een zonnesteek. 

"Ze koken letterlijk. Het heeft invloed op hun hersenen, die koken over en ze raken gedesoriënteerd", getuigt een natuurbeschermer in de krant New Zealand Herald. De temperaturen in de buurt van Sydney bereikten zondag een hoogtepunt met 47,3 graden. De regio beleefde haar heetste dag in bijna tachtig jaar.

Bedreigde diersoort

De vleermuissoort die massaal bezwijkt onder de hitte is de zogeheten pteropus, die in Australië vliegende vos wordt genoemd. Het is een bedreigde diersoort. Natuurbeschermers probeerden zoveel mogelijk vleermuizen te redden door ze vocht toe te dienen, maar in veel gevallen kwam die hulp te laat.

Bevroren leguanen

Aan de anderen kant van de wereld, in de Verenigde Staten, bezweken afgelopen week ook dieren onder extreme weersomstandigheden. Door de snijdende vrieskou in het oosten van Amerika vielen bevroren leguanen uit bomen en spoelden bevroren haaien aan.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jil Heirman

  Mensen hebben heel de planeet om zeep geholpen.

 • Maxiem Clerx

  Als de natuur niet op orde is dan zie je het aan de dieren. Apocalypse is near.

 • Alain Maes

  Misschien manipulatie van het weer( de haarp)?te zien op internet.

 • lindsey clauw

  Verschrikkelijk

 • Michael Peeters

  Basisprincipe van evolutie... diegenen die er het best tegen kunnen blijven leven, en zo zijn de volgende generaties beter bestand tegen de hitte.