Vleermuis verstopt zich in iPad-hoes en bijt 86-jarige Amerikaan in vinger

De 86-jarige Roy Syvertson werd in zijn vinger gebeten door een vleermuis.
Printscreen WSFA12 News De 86-jarige Roy Syvertson werd in zijn vinger gebeten door een vleermuis.
De 86-jarige Roy Syvertson uit het Amerikaanse New Hampshire ontving een pijnlijke verrassing toen hij zich iPad wilde neerleggen. Een vleermuis had zich tussen de achterkant van de tablet en de hoes verstopt en beet hem in zijn vinger. 

Syvertson gebruikte zijn tablet al een uur, toen de vleermuis plots tevoorschijn kwam. De Amerikaan vertelt tegen een lokale televisiezender dat het leek alsof hij door een bij werd gestoken. Pas daarna realiseerde de tachtiger zich dat er een vleermuis achter zijn iPad zat. Hij sloeg de hoes van zijn tablet dicht om te voorkomen dat het diertje kon wegvliegen.

Het lukte Syvertson om de vleermuis buiten de deur te werken, maar later trof hij het beest daar 
dood aan. Op dat moment bedacht hij zich dat de beet wel eens ernstige gevolgen zou kunnen hebben. Controle van de vleermuis leerde dat het dier met rabiës besmet was. 

De bejaarde werd in het ziekenhuis behandeld voor de beet. Op de vraag hoe de kleine bijter tussen zijn tablet en de hoes terechtkwam, grapte de bejaarde man dat de vleermuis waarschijnlijk zijn wachtwoord kende. Syvertson zegt dat het een mysterie zal blijven hoe het beest überhaupt zijn huis binnenkwam. 

De bewuste iPad-hoes waar de vleermuis tussen verstopt zat.
Printscreen WSFA12 News De bewuste iPad-hoes waar de vleermuis tussen verstopt zat.

De Amerikaan is achteraf blij dat hij de vleermuis niet verder heeft aangeraakt. “Het is maar goed dat ik de vleermuis niet geknuffeld heb’’, zegt de inwoner van New Hampshire. Het gaat intussen prima met hem en hij heeft niets aan de beet overgehouden. Hij hoopt dat mensen door zijn relaas bewust worden van de gevaren van rabiës. 

Wat is rabiës precies?

Rabiës, ook wel hondsdolheid genoemd, wordt veroorzaakt door een virus. Het RIVM zegt dat besmetting kan optreden via een beet, krab of lik van een geïnfecteerd dier. Infectie is in veel gevallen dodelijk. Hondsdolheid komt bijna overal in de wereld voor, maar de kans om de ziekte in België te krijgen is eerder klein. Wereldwijd overlijden elk jaar zo’n 50.000 mensen aan de ziekte.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.