Vlaamse fotograaf maakt confronterende fotoreeks: zo ziet een slachthuis eruit met mensen in plaats van dieren

.
Puppet Factory .
Een Vlaamse fotograaf wil met een indrukwekkende fotoreeks aandacht vragen voor dieren. Dieter, die wel vaker op afgelegen plekken gaat fotograferen, trok naar een verlaten slachthuis en liet even mensen de plaats innemen van dieren. Het leverde confronterende beelden op.

Dieter begon drie jaar geleden met zijn fotoproject ‘Puppet Factory’. Samen met zijn vaste modellen Linda, Glenn en Mathias maakt hij foto’s op afgelegen plekken, zoals in dit geval een verlaten slachthuis. Om aandacht te vragen voor dierenleed en vooral om de consumptiemanie aan de kaak te stellen, liet Dieter zijn modellen de plaats innemen van de dieren op de slachtvloer.

.
Puppet Factory .

“Ik vind het belachelijk hoeveel eten er verspild wordt”, vertelt Dieter aan onze redactie. “Met dit project hoop ik dat mensen meer stilstaan bij wat ze eten. Niet iedereen moet daarom veganist worden, maar misschien beseffen ze door deze foto’s meer waar voedsel vandaan komt.”

Bekijk de volledige fotoreeks op de Facebookpagina van ‘Puppet Factory’ en Dieters Instagrampagina.

.
Puppet Factory .
.
Puppet Factory .
.
Puppet Factory .80 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karlisa Delperdange

  Bart Braet, er is een fundamenteel verschil tussen jouw gebit en dat van een leeuw/vleeseter. Ons gebit is ontworpen om te kouwen vanwege een lang darmkanaal, dat van een leeuw om te snijden en gauw door te slikken. Vervolgens klopt het dat het vlees uren rot in onze darmen, ons darmkanaal is nl lang en dat van echte vleeseters kort om het vlees binnen enkele uren te verwerken. Ga het volle potentieel van wat mens zijn betekent niet uit de weg. Oermensen en leeuwen aanhalen, dat is zo falen!

 • Maxiem Clerx

  Eens al die conservatieve "Louis" en "Marie Jeanne's" hun laatste adem uitblazen dan kan de wereld weer een beetje fatsoenlijk nadenken. Ik kan niet tegen ouderwetse conservatieve geesten die blind zijn voor de immense schade dat visserij en slachten veroorzaakt. De wereld is niet alleen saucisse en patat. Al eens Malai Kofta gehad? Veel beter dan biefstuk.

 • Bart Braet

  Ine Simons het geen da je zegt is dikke zever ...en ne leeuw die een ander beest dood BIJT en dat dan ...

 • Sebastiaan Ganbaatar

  In mijn land is normaal.. is natuur.

 • Ine Simons

  Gewoon ter informatie aan mensen die zeggen dat planten ook voelen: ja, planten hebben inderdaad zenuwen. Maar deze voelen niet zoals mens en dier. Geef een vleesetende plant en een konijn beide een wortel: ze zullen ze allebei aannemen. Geef deze twee een sigaret: de plant zal ook deze opeten terwijl het konijn deze afslaat. Planten voelen dus geen pijn wanneer deze uitgetrokken worden. Het is een loos argument van mensen die vlees eten en zichzelf goed willen praten.