Visser van klif gered na aanval van 50 agressieve zeehonden

iStock
Een Schotse visser is door reddingswerkers van een rotswand gehaald nadat hij daar zijn toevlucht had gezocht omdat een groep van zo’n vijftig agressieve zeehonden hem belaagden. Dat meldt de Schotse kustwacht.

De groep zeehonden en hun pups vielen de man gisterenavond aan toen hij op het strand bij de Schotse plaats Eyemouth liep. Volgens een woordvoerder van de kustwacht “had de man in het gebied gevist en wandelde hij op het strand toen hij de zeehonden en hun jongen tegenkwam. De dieren raakten snel geagiteerd en werden agressief.”

De visser probeerde langs de rotswand omhoog te klimmen, maar bleef halverwege steken. Toen de duisternis viel, belde hij de hulpdiensten die hem uit zijn benarde positie bevrijdden.

“Iedereen die een kolonie zeehonden aantreft op het strand of de kustlijn wordt geadviseerd om bij het eerste teken van onrust weg te gaan. Agressieve zeehonden komen niet vaak voor. In dit geval kunnen ze hun natuurlijke habitat en hun jongen hebben beschermd of verdedigd”, verduidelijkt een medewerker op de website van de kustwacht.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Allé, een wandelende visser die alleen maar vissen kent en geen zeehonden. Toch zeer beperkt, niet ?

 • Jean De Grande

  Wat wordt hier weer vergeten? De enige wet die in het dierenRIJK geldt: de wet van de sterkste. Eten of gegeten worden.

 • Wouters Lena

  Die zeehonden willen enkel hun jongen beschermen tegen de beesten (mensen) die deze dieren opjagen. Blijf weg uit hun territorium en laat die dieren met rust.

 • Marcel De Bock

  Wat zouden wij doen als een zeehond te dicht bij onze kinderen komt? Ook wegjagen, vermoed ik!

 • rudolf jacobs

  in belgie en wetelijk ja marc de Volder,je mag de dief proberen weg te jagen ,maar niet aanvallen zeker niet in belgie ,daar moet je de politie voor bellen of je gaat in de fout en krijgt de welbekende boetes