Vindt hangbuikzwijntje Billy nieuwe thuis voor Kerstmis?

rv
Het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren in Brasschaat is op zoek naar onderdak voor hangbuikzwijntje Billy. De vorige eigenaars moesten afstand doen van het dier omdat het de paarden schrik aanjoeg.

Een koppel dat aanvankelijk interesse toonde om Billy te adopteren, haakte vorige week toch af. De medewerkers van het Vogel- en Dierenopvangcentrum hopen dat het hangbuikzwijntje dankzij hun nieuwe oproep nog voor kerst een nieuwe thuis vindt. Hopelijk kan Billy op 25 december aanschuiven aan de feesttafel. “Het liefst eet ik warm, maar een kiwi, appel of een stukje brood lust ik ook heel graag!”, klinkt het in de oproep op Facebook.

Billy heeft nood aan een warm plekje waar hij zichzelf kan zijn en veel knuffels krijgt, luidt het verder in het Facebookbericht. “Hij is zeker niet mensenschuw en draagt nog een harnasje, dat diende om mee te gaan wandelen”, vertelde Kathleen De Vriendt van het opvangcentrum aan Gazet van Antwerpen.

Waarom het bij de vorige eigenaars niet boterde met de paarden is onduidelijk, want met de andere dieren waren er nooit problemen, maar de paarden braken uit angst zelfs een keertje uit.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elisabeth de Vries - Warnier

  Hoe oud is het beestje en is hij gecastreerd?

 • Jos Fonteijn

  Ik wil hem wel adopteren. Ik vrees alleen voor hem dat hij dan met de kerst warm aanschuift.... OP tafel. Lekker gegrild, met een symbolisch appeltje in zijn mond. Smullen geblazen. En bespaart flink op de kerstuitgaven.

 • stan mestach

  is dat eetbaar

 • Yves Spitaels

  Bezint eer je begint... Onze Tuur hoeft zich alvast geen zorgen te maken, wij gaan verantwoord om met dieren. De nieuwe rage... ‘teacuppigs’... en na een jaar zitten ze met een bulldozer van zestig kilo die alles afbreekt. En dan mag het beestje schuiven... triestig.

 • Jan Verstrepen

  Had ik maar plaats.