Vijf schattige alpaca's te koop (en dit betaal je ervoor)

Facebook Kasteel Nieuwenhoven
Wie voortaan graag enkele jonge alpaca's in zijn eigen tuin wil, moet dit weekend zeker afzakken naar het Kasteel Nieuwenhoven in Sint-Truiden. De eigenares van het domein verkoopt namelijk vijf van deze schattige zoogdieren.

Zondag om 14 uur zijn alle geïnteresseerden welkom op het domein voor een rondleiding en een woordje uitleg. Jeanne Hoogenboom postte de advertentie afgelopen dinsdag op Facebook en de reactie was enorm. Het bericht werd honderden keren gedeeld en meer dan 9.000 mensen reageerden erop. Er worden vier hengsten en één merrie te koop aangeboden. De wol van de vrouwtjes is beter van kwaliteit en daarom is de vraagprijs voor de merrie 1.500 euro. Voor een mannelijke alpaca betaal je 500 euro. 

Facebook Kasteel Nieuwenhoven
Facebook Kasteel Nieuwenhoven8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • gunther willems

  Ik vind het spijtig dat deze prachtige dieren op deze manier verkocht worden.deze mensen weten niet hoe ze met deze dieren moeten omgaan en al helemaal niets van verzorging.Het is allemaal inteelt. Deze mensen geven de echte liefhebbers van alpaca een slechte naam.

 • Geertje Rekers

  Als ik dit alweer lees, een Alpaca in de tuin, ja zeg....die hebben toch echt wel meer ruimte nodig dan een tuin, maar hopen dat hier ook na gekeken zal worden voor een Alpaca dan definitief verkocht zal worden !!! En dan koop je niet 1 Alpaca maar toch zeker wel meer,

 • Christophe Van Herzeele

  Die dieren horen hier niet thuis. Maak eens komaf met die zogezegde liefhebbers die alleen maar geld willen verdienen aan verkoop van dieren die zich hier niet thuis voelen. Stel voor om die verkopers even een paar weken in een weide in Peru te zetten.

 • Juliette Francois

  In Sint-Truiden zou een megagroot en supermodern stadion komen, een uitbreiding van het "Stayen". Dus, de reactie van Ka kan wel eens regelrecht in de roos zijn. Als er gronden onteigend worden, is het logisch dat de dieren een nieuwe thuis moeten zoeken.

 • Mark Daenen

  Ja ja en binnenkort “Alpacas gespot op de snelweg” als de vakantie begint. Mensen moeten voor ze dieren bij zich nemen eens nadenken wat het allemaal voor hen betekent.. Begin er anders niet aan