VIDEO. ZOO Antwerpen maakt geslacht babygorilla bekend

Mama Mayani met haar babygorilla.
BELGA Mama Mayani met haar babygorilla.
Het geslacht van de babygorilla die eind november geboren werd in de Zoo van Antwerpen,  is bekend.  De ZOO plaatste vandaag een filmpje online waarin feestelijk de onthulling wordt bekendgemaakt.

De babygorilla is een meisje. Mama Mayani  beviel eind november van de baby in de Mensapenvallei. De bevalling was op basis van het vastgestelde paargedrag van Mayani met zilverrugmannetje Matadi voor half december gepland, na 8,5 maanden, maar blijkbaar waren de twee dus al vroeger beginnen paren dan de verzorgers hadden gemerkt.  Voor de 17-jarige Mayani was het de tweede baby. 

De rest van de gorillagroep heeft volgens de Zoo goed gereageerd op de nieuwe telg. De geboorte moet als voorbeeld dienen voor Mambele, het andere kweekvrouwtje in de groep, die nog nooit moeder werd. De Zoo neemt deel aan het kweekprogramma van de westelijke laaglandgorilla, waarvan er nog maar 90.000 exemplaren in het wild over zijn.

mayani
screenshot mayani1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Verstrepen

    Ik verwelkom dat diertje uit de grond van mijn hart, liefst zag ik het in het wild opgroeien maar daar zou het een zekere gedood worden door stropers.